Birinci Amatör Küme Orhan Demircan sezonu Merkez ve Ereğli grubunda 25 Eylül’de başlayan ilk yarı sona erdi. Bu iki gruba göre üç hafta geç başlayan Çaycuma grubunda ise ilk yarının son haftasına girildi.

Merkez grubunda Beycuma Cezaevispor, Ereğli grubunda ise 21 puana sahip Ortacıspor ile Gülüç Belediyespor ilk yarıyı zirvede kapattı. Çaycuma grubunda ise liderlik unvanı Gökçebeyspor’a ait.

3 grupta 30 takımın mücadele ettiği Birinci Amatör Küme’de, sezon sonu itibariyle 3 takım Süper Amatör Lige yükselecek. Geçmiş sezonlara göre şampiyon adayının çok sayıda olduğu lig büyük bir çekişmeye sahne oluyor.

Bu hafta oynanan maçlar neticesinde toplam 56 gol atıldı. Bu gollerin 20’si Merkez, 20’si Ereğli, 16’sı Çaycuma grubunda kaydedildi.

Merkez grubunda Tersanespor-İnağzıspor maçı oynanmadı. İnağzıspor, esame listesini imzalayacak yönetici ve antrenör olmadığı için 3-0 hükmen yenildi.

Çaycuma grubunda puansız son sıradaki Veliköyüspor ligden çekildi. Bu hafta Veliköyüspor’la oynayacak olan Gökçebeyspor oynamadan 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Hükmen galibiyetler dışında Merkez grubunda Capeti Merkez Atölyesispor, Zonguldak Gençlikspor, Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor, Gümelispor, Neyren Gökçelerspor, Balıspor ve Ortacıspor, Çaycuma grubunda Velioğlu Gençlikspor ve Saltukovaspor galibiyet sevinci yaşadı.

Cumayanı Gençlikspor-Beycuma Cezaevispor, Karamanspor- Karaelmasspor, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği-Kayıkçılar Gençlerbirliği maçlarında skor eşitliği bozulmadı. Bu 6 takım haftayı 1’er puanla kapattı.

Bu sonuçların ardından Merkez grubunda Beycuma Cezaevispor, Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor, Çaycuma grubunda Gökçebeyspor ile Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği yenilgisiz unvanlarını korudu.

MERKEZ GRUBUNDA BEYCUMA CEZAEVİ

DEVREYE LİDER GİRDİ

12 takımlı Merkez grubunda 11 hafta süren ilk yarı Beycuma Cezaevispor’un yenilgisiz liderliğiyle tamamlandı. 7 galibiyet, 4 beraberliği bulunan lider 25 puana sahip. Cezaevispor’u 2 puan geriden Karaelmasspor takip ediyor. Bu iki takım ilk yarının son haftası berabere skorlarla tamamladı. Cezaevispor deplasmanda Cumayanı Gençlikspor’la 1-1, Karaelmas da Karaman’la 2-2 berabere kaldı.

20’li rakamlara ulaşan bu iki takımın ardından 19 puanla Tersanespor, 18’er puanla Üzülmezspor ile Zonguldak Gençlikspor, 17’şer puanla Ayiçispor ile Karadonspor, 15 puanla Capeti Merkez Atölyesispor, 11 puanla Cumayanı Gençlikspor geliyor.

Son 3’ün yer aldığı düşme potası ise 9 puanla Gökelspor, 7 puanla Karamanspor ve 3 puanla İnağzıspor'dan oluşuyor.

TOPLU SONUÇLAR

Cumayanı Gençlikspor-Beycuma Cezaevispor: 1-1

Karadonspor-Capeti Merkez Atölyesi: 1-4

Tersanespor-İnağzıspor: 3-0 (Hükmen)

Karamanspor-Karaelmasspor: 2-2

Gökelspor-Zonguldak Gençlikspor: 2-3

Üzülmezspor-Ayiçispor: 2-2

HAFTANIN MAÇLARI (3-4 Aralık)

Capeti Merkez Atölyesi-İnağzıspor

Tersanespor-Zonguldak Gençlikspor

Gökelspor-Karaelmasspor

Karamanspor-Ayiçispor

Üzülmezspor-Beycuma Cezaevispor

Karadonspor-Cumayanı Gençlikspor

EREĞLİ GRUBUNDA

ZİRVEDEKİLER PUAN PUANA

10 takımdan oluşan Ereğli grubunda lider yer değiştirdi. Haftaya lider unvanla giren Zonguldak Ereğlispor, Gümelispor’a 3-2 yenilince koltuğu Ortacıspor’a kaptırdı. Haftayı 4-1’lik Sücüllü Yalıboyuspor galibiyetiyle noktalayan Ortacı ekibi, 21 puan artı averajla ilk yarının lideri oldu.

Grupta yenilgisiz unvana sahip tek takım olan Gülüç Belediyespor da Ortacıspor gibi 21 puana sahip. 2-1’lik Tepeören Gençlikspor galibiyetiyle yenilmezliğini sürdüren Gülüç ekibi, devre arasına zirve ortağı olarak girdi. 21’er puanlı takımları 18 puanla Zonguldak Ereğlispor izliyor.

İlk 3’ün peşine 13’er puanla Balıspor ile Tepeören Gençlikspor, 10’ar puanla Sücüllü Yalıboyuspor, Kandilli Belediyespor ve Neyren Gökçelerspor geliyor.

Son iki basamak ise 9 puanla Gümelispor ile 2 puanla Ereğli Karadenizspor yer alıyor.

TOPLU SONUÇLAR

Tepeören Gençlikspor-Gülüç Belediyespor: 1-2

Zonguldak Ereğlispor-Gümelispor: 2-3

Neyren Gökçelerspor-Ereğli Karadenizspor: 4-1

Kandilli Belediyespor-Balıspor: 0-2

Sücüllü Yalıboyuspor-Ortacıspor: 1-4

HAFTANIN MAÇLARI ( 3-4 Aralık)

Gümelispor-Ereğli Karadenizspor

Neyren Gökçelerspor-Ortacıspor

Sücüllü Yalıboyuspor-Balıspor

Kandilli Belediyespor-Gülüç Belediyespor

Zonguldak Ereğlispor-Tepeören Gençlikspor

ÇAYCUMA GRUBUNDA

GÖKÇEBEY PUAN FARKINI AÇTI

Zirvede haftalardır Gökçebeyspor ile Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği’nin puan puana yarışına sahne olan Çaycuma grubunda ilk yarının son haftasına girilirken iki takım arasındaki puan makası açıldı.

Haftaya 13’er puanla giren takımlardan Gökçebeyspor, ligden çekilen Veliköyüspor’u 3-0 hükmen yenerek puanını 16’ya çıkardı. Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ise Kayıkçılık Gençlerbirliği’yle 1-1 berabere kalarak iki önemli puan bıraktı. Bu sonuçların ardından Gökçebey iki puan farkla liderlik koltuğuna oturdu. Zirvedekilerin ardından 13 puanla Kayıkçılar Gençlerbirliği geliyor.

Sonrasında oluşan puantajda ise, 4’üncü Velioğlu Gençlikspor’un 9, 5’inci Saltukova’nın 7, 6’ncı İstasyon Gemiciler’in 5, 7’nci Nebioğlu Gençlik’in 4 puanı var.

Ligden çekilen Veliköyüspor, İkinci Amatör Küme düşen ilk takım oldu.

Çaycuma grubunda ilk yarı 26-27 Kasım’da oynanacak maçlarla tamamlanacak. Grupta devre arası tatili iki hafta olarak belirlendi.

TOPLU SONUÇLAR

Gökçebeyspor-Veliköyüspor: 3-0 (Hükmen)

İstasyon Gemicilerspor-Velioğlu Gençlikspor: 1-3

Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği-Kayıkçılar Gençlerbirliği: 1-1

Saltukovaspor-Nebioğlu Gençlikspor: 6-1

HAFTANIN MAÇLARI (26-27 Kasım)

Veliköyüspor-Saltukovaspor

Nebioğlu Gençlikspor-Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği

Kayıkçılar Gençlerbirliği-İstasyon Gemicilerspor

Velioğlu Gençlikspor-Gökçebeyspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi