Sahasında oynadığı maçta güçlü rakibi Sarıyer’le 0-0 berabere kalan Zonguldak Kömürspor, 7’nci iç saha maçında 11’inci puanını aldı. İç sahadaki başarılı grafikle dikkat çeken takım için aynı şeyleri dış sahada söylemek mümkün değil. Kırmızı-Lacivertliler, deplasmanda oynadığı 6 maçta hiç galip gelemezken, sadece iki beraberlik elde etti.

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, geride bıraktığı 13 maçın 7’sini sahasında, 6’sını deplasmanda oynadı. İç sahadaki başarısıyla dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli takım, dış sahada ise aynı performansı maalesef gösteremiyor.

Zonguldak Kömürspor, 19 takımlı grupta şuana kadar 13 maça çıktı. Bu maçlardan 3 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgiyle ayrılan temsilcimiz, genel puantaj tablosunda 13 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Bir maçı eksik ilerleyen Zonguldak ekibinin normalde 7’nci haftada oynaması gereken Kahramanmaraşspor maçı, rakip takımda görülen covid-19 pozitif vakalar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Dış sahadaki bu maçın, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 19 Aralık Cumartesi günü oynanması kararlaştırıldı. Lig maçlarının 23 Aralık’ta oynanacak olmasından dolayı hafta sonunu erteleme maçıyla geçirecek olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle maç eksiğini tamamlamış olacak.

İç sahadaki başarı, dış sahadaki başarısızlık nedeniyle anlamını kaybediyor

DIŞARIDAN PUAN GETİRMELİYİZ

Sancılı bir lig süreci geçiren Zonguldak temsilcisi, kısıtlı kadro yapısı ve tüm imkansızlıklara rağmen ligde tutunmaya çalışıyor.

Ligde kalma hedefiyle başladığı sezonu yerini koruyarak tamamlamaya çalışan takım Sarıyer maçıyla birlikte 13’üncü maçını geride bıraktı. Bu maçların 7’sinde iç saha mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, Niğde Anadolu FK, Ankara Demirspor, Amed Sportif, Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Hacettepespor ve Sarıyer’le oynadığı maçlardan 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle ayrıldı.

Niğde, Şanlıurfa ve Hacettepe’den 3’er puan çıkaran kırmızı-lacivertli takım, mevcut tabloda play-off hattını oluşturan Erzincan ile Sarıyer gibi güçlü takımlardan golsüz berabere kalarak 1’er puan kopardı. Ankara Demir ile Amed Sportif maçları ise yenilgiyle sonuçlandı.

Genel tabloda sahip olduğu 13 puanın 11’ini bu maçlardan elde eden Zonguldak Kömürspor, iç sahada maç başına 1,5 puan ortalamasıyla oynuyor.  

İç saha sıralamasında 8’inci basamakta yer alan Beyaz grup ekibi, evindeki bu performansını dış sahaya yansıtamıyor. Dolayısıyla iç saha başarısı, dış sahadaki başarısızlık üzerine gölgede kalmış durumda.

Dışarıda sadece iki beraberlik var

Kömürspor, 6 maçlık dış saha mücadelesini İnegölspor, Ergene Velimeşe, Sancaktepe FK; Hekimoğlu Trabzon, Uşakspor ve Gümüşhanespor’a karşı verdi. Bu maçların hiçbirinden galibiyet çıkaramayan Zonguldak temsilcisi, sadece İnegöl (0-0) ve Ergene (1-1) beraberlikleriyle 1’er puan getirdi. Diğer maçlarda ise, 1-0, 3-0, 3-2 ve 4-2’lik yenilgilerle hayal kırıklığı yaşandı. Takımın dış sahada maç başına puan ortalaması 0,3. Deplasmandaki bu başarısızlık takımın genel puantaj sıralamasında 13’üncülüğe kadar gerilemesine sebep oldu.

Takım, iç sahada 8 gol atıp, 5 gol yerken, deplasmanda 5 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü. Evinde fazla gol atamamasına rağmen kazanmasını bilen Zonguldak Kömürspor, dış sahada 6 maçın 3’ünde gol atma başarısı gösterse de 2’sinde mağlup oldu, 1’inde berabere kaldı. Diğer 3 maç ise gol sessizliğiyle geçildi.

Zonguldak, erteleme maçında Kahramanmaraşspor’un rakibi olacak

SIRADAKİ MAÇ DEPLASMANDA

Deplasmanda son olarak Gümüşhanespor’a 4-2 mağlup olarak hesapta olmayan yenilgi alan Zonguldak Kömürspor, Cumartesi günü Kahramanmaraşspor’un konuğu olacak. Bu maçla birlikte maç eksikliğini giderip 7’nci deplasman sınavını verecek Kömürspor takımı, puan ya da puanlar peşinde olacak.

Kırmızı-Lacivertliler’in deplasman rakibi, 14 puanla 11’inci sırada yer alıyor. Fakat rakibin covid-19 nedeniyle 3 maçı eksik. Eksik maçlarından birini Zonguldak Kömürspor’la tamamlayacak Maraş temsilcisi, diğer maçlarını Gümüşhanespor ve Çorum FK ile karşılaşacak.

Öte yandan, Kahramanmaraşspor deplasmanının ardından Zonguldak Kömürspor, yine dış sahada 23 Aralık Çarşamba günü Manisa FK ve 30 Aralık Çarşamba günü Kocaelispor’la karşılaşacak. İç saha maçları ise, 26 Aralık Cumartesi günü Çorum FK ve 6 Ocak Çarşamba günü Afyonspor’la oynanacak.

Zonguldak Kömürspor’un iç ve dış saha performansı:

İÇ SAHA: 11 PUAN

7 maç, 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi

Zonguldak Kömürspor-Niğde Anadolu FK: 2-1

Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor: 0-2

Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif: 0-1

Zonguldak Kömürspor-Erzincanspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-0

Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor: 4-1

Zonguldak Kömürspor-Sarıyer: 0-0

DIŞ SAHA: 2 PUAN

6 maç, 2 beraberlik, 4 yenilgi

İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 0-0

Ergene Velimeşe-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Sancaktepe FK- Zonguldak Kömürspor: 1-0

Hekimoğlu Trabzon- Zonguldak Kömürspor:3-0

Uşakspor- Zonguldak Kömürspor:3-2

Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor: 4-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi