2. Lig Kırmızı grupta gidişat ilginç bir hal aldı. Takımlar arasında puan farkının çok olmaması puantaj cetvelinin hemen her hafta değişmesine neden oluyor. Bir galibiyetle Play-Off hattına giren bir takım, bir beraberlik ya da yenilgiyle iki-üç basamak birden geriye düşebiliyor. Dolayısıyla çizilen zikzaklar, yaşanılan iniş ve çıkışlar hiç kimseyi aldatmasın. 16’ncı hafta itibariyle oluşan tablo, bize sezon sonuna kadar çok şeylerin değişeceğinin görüntüsünü veriyor.

Bu görüntüye en iyi ve yakın örneklerden biri Zonguldak Kömürspor. Geçen hafta Sarıyer’e mağlup olan, bu hafta lider Bucaspor’la 1-1 berabere kalan Kırmızı-Lacivertliler, iki maçta 5 önemli puan kaybına rağmen hala Play-Off’un en büyük adaylarından biri olarak görünüyor. Öyleki peş peşe kayıplara rağmen Zonguldak Kömürspor, Play-Off hattı barajını oluşturan 27 puanlı Ankara Demirspor’un sadece 3 puan gerisinde yer alıyor. Farkın sadece bir galibiyetten ibaret olması, Kırmızı-Lacivertli takımı Play-Off hedefine sıkı sıkıya bağlıyor.

2. LİGDE İLK YARI İTİBARİYLE

İLK KEZ 24 PUAN GÖRÜLDÜ

16’ncı haftayı saha ve seyircisi önünde Bucaspor beraberliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu sezon ki 3’üncü beraberliği üzerine genel puantajda 24 puana ulaştı. Elmas, diğer 15 maçın 7’sini galibiyet, 6’sını mağlubiyetle kapatmıştı.

7 sezondur 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, ilk yarı itibariyle ilk kez 24 puanı gördü. Temsilcimiz, daha önceki sezonlarda devre arasına en fazla 23 puanla girmişti. Üstelik Zonguldak Kömürspor’un ilk yarı sonuna kadar daha 3 maçlık kazanma kredisi var.

Kırmızı grup ekibi, 4 Aralık’ta Uşakspor (D), 11 Aralık’ta Balıkesirspor (E), 18 Aralık’ta Pazarspor’la (D) oynayacağı maçlarda alacağı neticelerle 24 puanın üzerine koyabilir. Ortadaki 9 puanın tamamı alındığında ilk yarı 33 puanla tamamlanacak. Bu puan Zonguldak Kömürspor’u Play-Off yarışı içinde tutacağı gibi ikinci yarıdaki şansını daha da artıracak. 3 maçta 6 puan ile totalde ulaşılacak 30 puan da Şenol Demir ve öğrencileri için iyi bir ilk yarı neticesi olacak.

10’UNCU SIRAYA TAKILIRSAK YANILIRIZ!

Zonguldak Kömürspor her ne kadar puantaj cetvelinin 10’uncu basamağında olsa da üstteki takımlarla makas açılmadığı müddetçe Play-Off’un en büyük adayı. Şuan ki tabloya bakıldığında birinci sıranın 10 basamak gerisinde olunmasına rağmen alınacak bir galibiyet, kırmızı-lacivertlilerin biran da iki-üç basamak birden sıçrama yapmasını sağlayacak.

Mevcut puantaj pozisyonunda Vanspor ve Serik Belediyespor’la puan puana sıralanan Zonguldak ekibi, 25 puanla 7’nci sıradaki Kırklarelispor’un 1 puan, 27 puanla 6’ncı sıradaki Ankara Demirspor’un 3 puan, 29 puanla 5’inci 1461 Trabzon’un 5 puan gerisinde yer alıyor.

ALT BÖLÜMLE MAKASI AÇTIK

Puantaj tablosunun tam ortasında sıralanan Zonguldak Kömürspor’u 6 puan geriden 18 puanla Fethiyespor takip ediyor. Bu yönden bakıldığında kırmızı-lacivertli takımı altta rahatsız eden bir takım yok. Zaten 10'uncu sıradan sonrasıyla pek işi olmayan Zonguldak ekibi, tamamen üst tarafa odaklanmış durumda. Hesaplarını bu yönde yapan teknik direktör Şenol Demir, ilk yarı sonuna kadar oynayacağı Uşak, Balıkesir ve Pazar maçlarından puanlar çıkarmanın matematiği içinde.

DAHA İYİSİ NEDEN OLMASIN

7’nci 2. Lig sezonu sonunda Zonguldak Kömürspor’a Play-Off heyecanı yaşatmak isteyen Demir, sıralamaya ve geçmiş maçlara takılı kalmak istemiyor.

Skor ne olursa olsun oynanan her maç sonrası bir sonraki maçın analizlerini yapmaya başlayan Şenol hoca, ilk yarıya 30 puanla girmenin düşüncesine sahip. 30 puan demek, Kırmızı-Lacivertli hoca için 3 maçın ikisinin kazanılması demek.

3’te 3 yapılması halinde Demir, Elmas’a en başarılı ilk yarı dönemini yaşatacak. Geçmiş sezonlarla kıyaslanıldığında 16’ncı hafta itibariyle bu sezon da hiç fena değil. Ancak Şenol Demir ve futbolcular, mevcut tabloyla yetinmekten ziyade gelecek haftalarda üst üstte alınacak galibiyetlerle daha iyisini başarmanın peşinde olacak.

YORUM HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi