Zonguldak’ta, kurulduğu 1923 yılından bu yana gençlere hizmet veren Birinci Amatör Küme takımlarından Zonguldak Gençlikspor, 72 yaşındaki antrenör Hayri Dübüş’ün büyük uğraşlar neticesinde kadrosuna kattığı Fildişili forvet oyuncusu Mamadou Ar-Rahman Camara’yla ilki yaşıyor. Camara, 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan tarihi kulübün ilk yabancı futbolcusu oldu.

FUTBOL İÇİN YÜZLERCE KİLOMETRE GELİYOR

Kuruluş tarihi itibariyle Zonguldak’ta amatör futbol kulüpleri arasında en eski tarihi geçmişe sahip Zonguldak Gençlikspor Kulübü, kısa bir süre önce kadrosuna kattığı Fildişili futbolcu Mamadou Ar-Rahman Camara’yla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Karabük Üniversitesi’nde makine mühendisliği bölümünde eğitim gören 20 yaşındaki Fildişili forvet futbola olan tutkusuyla biliniyor. Ülkesinde ufak yaşlardan bu yana içinde olduğu futbolu Zonguldak’ta daha da geliştirmek isteyen Camara, haftanın belli günlerinde yapılan antrenman ve hafta sonundaki maçlar için Karabük’ten Zonguldak’a yüzlerce kilometre yol katediyor.

Antrenmanlardaki çalışkanlığıyla antrenör Hayri Dübüş’ün gözdesi olan Camara, forma giydiği maçlarda kendisine güvenen tecrübeli çalıştırıcıyı hiç mahcup etmedi. Evrak işlemleri nedeniyle geç çıkan lisansının ardından sarı-kırmızılı takımda 5 maçtır forma şansı bulan forvet oyuncusu, asistleri ve golleriyle öne çıkmış durumda.

Beycuma Cezaevispor, Cumayanı Gençlikspor, Üzülmezspor, Karamanspor ve Gökelspor’la oynanan maçlarda ilk 11’de sorumluluk alan Fildişili golcü, bu maçlarda 3 gole imza attı. Asist özelliği de bulunan Camara’nın en büyük hedefi, sezon sonuna kadar 10 gol ve üzerine çıkıp takımı şampiyonluğa taşımak.

ZONGULDAK GENÇLİK FİLDİŞİLİ

OYUNCUYLA HİÇ YENİLMEDİ

Camara’nın transferine kadar alt sıralarda yer alan, golcü oyuncunun takıma katılmasıyla büyük bir hava ve çıkış yakalayan Merkez grubu temsilcisi, Fildişili’nin ilk 11’de oynamaya başladığı 7’nci haftadan bu yana üst üstte 5 maç hiç yenilmedi.

Bu periyotta 3 galibiyet, 2 beraberlik alarak 11 puan toplayan Zonguldak Gençlikspor, ilk yarıyı 18 puanla 5’inci sırada kapattı. Sarı-Kırmızılı takım ile Play-Off’ta grubu arasında sadece 1 puan fark var.

AMATÖRDE EN ERKEN GOL CAMARA’DAN

Fildişili forvet, son olarak ilk yarının son haftasında 3-2 kazanılan Gökelspor maçında henüz ikinci dakikaya girilirken attığı golle, Zonguldak Gençlikspor serüvenindeki gollerine yenisini daha ekledi. Bu gol aynı zamanda amatörde bu sezonun en erken golü olarak kayıtlara geçti.

Üç gollü galibiyette büyük rol oynayan Camara’yla ligin gözde takımı haline gelen Zonguldak Gençlikspor, ilk yarının son 5 haftasına damga vuran siyahi golcüden ikinci yarı çok şeyler bekliyor. Bu beklentilere karşılık vermek isteyen Fildişili, devre arası çalışmalarıyla performansını yükseltip atacağı gol ya da gollerle takımını şampiyonluğa taşımak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi