İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Zor durumda olana yardım bizim kültürümüzdür. Millet olarak en büyük özelliklerimizden biridir” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Deprem gibi, sel gibi veya pandemi gibi afetler nedeniyle zor durumda olana yardım doğaldır. Fakat bir taraftan ekonomi iyi, iyiye gidiyoruz diye demeçler verip, TÜİK( Türkiye İstatistik Kurumu)gibi devletin kurumlarıyla ekonomiye güven üst düzeyde diyeceksiniz (Açıklayanlardan başka inanan var mı acaba? )  sonra çıkıp askıda ekmek uygulaması yapacaksınız. Bu ekonominin çöktüğünü gösteriyor” diyerek şunları söyledi:

“Bakın insanları borçlandırarak 5-6 ay geçirdik. Şimdi ödeme zamanı geldi. İnsanlar kara kara düşünüyor. Ne yapacağız diye. Önceki vadesi gelmiş borçlarını yapılandırdıkları halde ödeyemediler. Şu anda yeniden yapılandırma Mecliste görüşülüyor. Görüşmeler sırasında İyi Parti Kocaeli Milletvekili Sn. Lütfü Türkkan açıkladı:’’ Gençlerimizin ödenmeyen KYK borçları toplamı 5 milyar TL iken sadece bir firmaya 9,5 milyar TL vergi indirimi getirildi. Gençlerin borçlarını silseniz ne olur diye’ ’sordu. İş bulamayan gençler benim diplomamı geri alın borcumu silin demeye başladı.

Dolayısıyla askıda ekmek uygulaması yerine insanlar geçim şartlarının iyileştirilmesini, birkaç kişiye sağlanan kolaylıkların, millete sağlanmasını talep ediyor ve soruyor: Seçim öncesi verilen sözler ne oldu? Emeklilikte yaşa takılanların sözü, atanamayan öğretmenlerin sözü, Pandemi ve deprem sırasında cefakarca mesai mefhumu tanımadan çalışan Doktorlarımızın, Sağlık Görevlilerimizin, Kahraman Güvenlik Görevlilerimizin, Öğretmenlerimiz ve diğer Meslek Gruplarında görev yapan insanlarımıza verilen 3600 ek gösterge sözü.

Önce verilen sözler yerine getirilsin. İnsanımız komşusunun durumunu görür ve ona sahip çıkar. Ayrıca Devletimizin yıllardır fakir ve zor durumda olan vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma Vakıfları vasıtasıyla yardımcı olduğunu herkes bilmektedir. Sorun yardım etmekte değil, insanlarımızın insanca yaşayabilecekleri geçim standartlarına kavuşturmada düğümlenmekte olup, ekonomimiz iyi olmadığı sürece de bu sıkıntıların çekileceği bir gerçektir.

Türkiye, ekonomik olarak uçacak diye yola çıkan iktidarın bugün Türkiye’yi getirdiği son durum  ‘’ Askıda Ekmek’’ ile noktalanmaktadır. Başka söze gerek var mı? Ancak ben yerelde projeyi uygulayan arkadaşların iyi niyetle hareket edip, Genel Merkezden aldıkları talimatları yerine getirdikleri için onlara bir şey söylemenin doğru olmayacağını, söylenecekse Türkiye’nin ekonomik olarak getirildiği durumu hala iyiyiz diye alkışlayanlara söylememiz gerektiğinin altını çiziyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi