CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı.

onuşmasında Zonguldak’ın yolları, Filyos Limanı, kılavuzluk hizmetleri ile ilgili konulara değinen CHP’li Demirtaş, şunları ifade etti;

“Zonguldak-Kilimli Sahil Yolu Projesi, Çaycuma-Bartın ayrımı, Hisarönü Zonguldak yolu toplamda 34,2 kilometre, Zonguldak -Kilimli arası 6 buçuk kilometre; ilk ihale 2011 yılında yapılmış, bu gün bitmiş mi? Bitmemiş.  Devrek Çaycuma-Zonguldak yolu 34 buçuk kilometrelik yol, ilk ihale 2014 yılında yapılmış, yol bitmiş mi? Bitmemiş.  Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 tünelleri var, ilk ihale 2012 yılında yapılmış, tünellerden biri bitmiş ama ışıklandırma gibi eksiklikleri var, bitmiş mi? Bitmemiş.

Ereğli Devrek yolu 55 buçuk kilometrelik bir yol, yolun yapımı için ilk ihale 2005 yılında yapılmış, yolun kısmen biten, Kasım 2019’da asfaltlanan Çaylıoğlu’na kadar olan kesiminde 2020’de derin çukurlar oluşmuş, vatandaşlarımızın can güvenliği tehlikeye girmiş; yol bitmiş mi? Bitmemiş.  Zonguldak-Ereğli yolu 46 kilometrelik yol, 46 yıldır yapımı devam ediyor, size soru soruyoruz; yol bitmiş mi?

Ereğli çevre yolu 16,6 kilometrelik yol, daha ihalesine dahi çıkılmamış. Filyos Limanı ve endüstri bölgesi Batı Karadeniz ekonomisi açısından son derece önemli bir projedir, ancak Filyos Projesi’yle Zonguldak’ın bağlantısını sağlayacak Filyos -Zonguldak yolunun yapımı ise henüz başlamamıştır. Bu yolun da başlanarak bitirilmesi Zonguldak’ın yararına olacaktır.

ZONGULDAK’TA ULAŞIM PROJELERİ TAM BİR BAŞARISIZLIK HİKAYESİ

Ulaşım ve altyapı konusunda âdeta kaderine terk edilmiş bir ilin milletvekili olarak konuşuyorum. Zonguldak’ta yılan hikâyesin dönen ulaşım ve altyapı projeleri bir türlü tamamlanmıyor. İhaleler şeffaf değil, işler aksıyor, erteleniyor ya da bir yolsuzluk ortaya çıkıyor. Teslim edilen yollarsa daha iki ay geçmeden deliniyor, bozuluyor; tam bir başarısızlık hikâyesi var. Yanlış politikalar nedeniyle Zonguldak’ın yolları bir türlü bitmiyor. Üstelik Zonguldak’ın yollarıyla ilgili sorduğumuz sorular da ya hiç cevaplanmıyor ya da tam olarak cevaplanmıyor. Eksik bilgi veriliyor. Milletin adına sorduğumuz sorulara cevap olarak link gönderiliyor. Bu da tek adam rejiminin getirdiği bir şey herhâlde. Soru önergesine cevap olarak link gönderilmesini tam bir lakaytlık olarak değerlendiriyorum. Devlet ciddiyetiyle de bağdaşmayan bir durumdur bu durum. Bu tür davranışlar maalesef demokrasimize zarar verdiği gibi Meclisin saygınlığına da gölge düşürmektedir; bunu kabul etmemiz de mümkün değildir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi