Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada, “Bugün Zonguldak’ın kalkınması adına çok büyük bir adım atıldı” dedi.

Yavuzyılmaz açıklamasında, “Uzun süredir üzerinde çalıştığım, BOTAŞ'ın ithal ettiği pek çok ürünün TTK'da üretilmesi ve satışının yapılmasıyla ilgili projemiz artık hayata geçmiştir” diyerek şunları söyledi:

“TTK Maden Makinaları Fabrikalarında üretilen ATEX sertifikalı (alev sızdırmaz) motorların testleri, bugün itibariyle BOTAŞ'ın Aksaray'daki tesislerinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Testlere yarın Ceyhan/Adana'da devam edilecektir.

BOTAŞ' ın tanklarında depolanan petrolün çökmesini ve çamurlaşmasını engelleyecek olan bu kritik önemdeki motorları üreten, TTK'nın mühendislerine, teknisyenlerine, yerüstü işçileri ve personeline şükranlarımı sunuyorum.

BOTAŞ gibi dünya devi bir enerji kuruluşunun referansını alan TTK, ATEX sertifikalı ürünleriyle yeniden ayağa kalkıyor. Başta BOTAŞ ve TTK Genel Müdürleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi