Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat yaptığı açıklamada, “ 3 Kasım 2002’den bugüne tek parti iktidarı olarak ülkedeki tüm kurumları kamu görevi bakışı ile halka hizmet için elinde tutmak yerine satan, özelleştiren, içini boşaltan ve tüm yönetsel yapıları liyakat ilkesinden uzaklaşarak dolduran AKP iktidarının ülkemizi ve insanlarımızı nasıl tükettiğini her geçen gün daha çok kanıtla görmekteyiz” dedi.

Pulat açıklamasında, “ Bu yozlaşmanın etkisi günlük hayatta her boyutta bizleri etkilemekte halk otobüsünden ekmeğe, elektrik sudan ısınmaya kadar her alanda günlük en temel ihtiyaçlarımızı sağlama konusunda halkımız mahrum bırakılmakta, mağdur edilmekte ve ardından da hiçbir sorun yokmuş gibi yapılan açıklamalarla adeta aşağılanmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Halka hizmet konusunda bilgi birikimden yoksun, kamu yönetiminden bihaber, halkla ve kurumlarla iletişimi Bakanla fotoğraf çektirmekten ibaret olan, halka hizmetin ne olduğu, nasıl yapılacağı konusunda zerre fikri olmayan, devletin projelerini kendi kişisel varlığına bağlayarak 81 milyonun vergilerinin hakkını kenara itip böbürlenen, başkanlığı Gaca’dan, olmadı locadan fotoğraf paylaşmak zanneden, en iyi yaptığı iş Zonguldak halkının omzuna kibir abidesi gibi oturmak olan sayın Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Zonguldak tarihinde görülmemiş beceriksizliklerle, öngörüsüzlüklerle, basiretsiz ve başarısız yönetimine yeni örnekler ekleyerek artık yetersizliğini her boyutu ile ispat etmiştir.

Kendisine “belediye nedir, başkan kimdir” diye sorulsa artık “23 Nisan Başkanı” gibi yanıt vereceğinden zerre şüphemiz kalmamıştır. AKP seçtirdiği Başkanla ilgili savunma açıklamaları yaparak sadece kendisini kandırmaktadır. Seçmenleri olan değerli Zonguldaklı hemşerilerimiz de isyanlardadır, oylarının hesabını sormaktadır. Caddedeki esnaf, evindeki Ayşe teyze, emekli Salih dayı, işsiz Ahmet, öğrenci Melike, ev kadını Hanife, emekçi Cemal. Herkes artık yeter demektedir. Artık çok nettir ki kral çıplaktır. Ömer Selim ALAN bu şehrin belediye başkanlığı koltuğunda oturmayı hak etmemektedir.

18 yıllık iktidarın yereldeki en üst seçilmiş temsilcisi olan sayın Başkan yaşanan sorunları başka kurumların üstüne atıp kurtulamaz. O özelleştirilmiş kurumların hepsi abilerinin belirlediği şirketleridir. Abilerinin atadığı insanlarla yönetilmekte, içlerindeki kadrolar da o abilerinin oluşturduğu listelerle şişirilmektedir. O kurumların içindeki birçok liyakat sahibi insan ya emekli olmuş ya da işi bırakıp ayrılmıştır. Kalan iş bilenler de yanlarına yerleştirilen ve hatta işe bile gelmeyen yandaşlarla iş üretemez halde bırakılmıştır.

Bugün bu şehirde günler öncesinden yapılan uyarılara rağmen yollar açılamıyor, kaldırımlar temizlenemiyor, en temel ihtiyaç su ve elektrik verilemiyorsa bunun kök sebebi AKP’nin ülkede yarattığı yozlaşmadır, liyakatsizliktir, sözde olan ama “özde olmayan vatan millet sevgisi”dir.

Bu gerçeğin şehrimizdeki en belirgin örneği Belediye Başkanlığını işgal eden kişidir. 300’e yakın işe aldığı insana maaş verebilmek için “suyu ucuzlatacağım” diyerek seçim meydanlarında hava attığını unutup yaptığı %30 zamlı suyu bile halkına ulaştıramayan kişi o makamı işgal ediyor demektir. İşe 300 adam alıp kaldırımları temizletemeyen kişi o makamı işgal ediyor demektir.

Yaşanan sorunların temelinde AKP’nin ben yaptım oldu zihniyeti vardır. Bu antidemokratik, tek adamcı, ayrıştıran, bölen, parçalayan, halkın yeter artık dediği zihniyetten kurtulmanın zamanı yakındır. İlk seçimde işgal bitecek, AKP eliyle yaratılan Cumhuriyetin duraklama devrinin sonu gelecektir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi