Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Vatandaşlarımız biraz sabretsin 2021-2022 ve 2023 yıllarında Zonguldak’ta 10 yıldır yapılamayan projelerin çoğunu bitmiş olarak görecekler” dedi.

Zonguldak’ta yapılan değişiklikleri hep beraber göreceğiz diyen Tosun, “2021 yılında projelerin çoğunun biteceği, diğer projelerin devam edeceği ve Zonguldak’ın daha yaşanabilir bir kent haline geleceğini vatandaşlarımıza söylüyoruz. Söylediğimiz sözlerin yerine gelmesi gayreti içerisindeyiz. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler nezdinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Pandemi sürecinin 2020 yılına damgasını vurduğunu belirten Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

PANDEMİ SÜRECİ 2020 YILINA DAMGASINI VURDU

“2020 yılının son günlerine geldik. Önümüzdeki hafta inşallah 2020 yılını bitirip 2021 yılına girmiş olacağız. 2020 yılına en çok damgasını vuran pandemi süreci oldu. Pandemi süreci Mart ayından bugüne bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. İnşallah 2021 senesinde bütün dünya ve ülkemiz bu hastalıktan kurtulmuş olur. Bu süreçte çok vatandaşımızı kaybettik. Pandemi sürecinin ilk gününden beri canla başla mücadele eden sağlıkçılarımıza, sağlık bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Pandemi süreci 2020 yılına damgasını vurdu inşallah 2021 yılında bundan kurtuluruz.

PROJELERİMİZİN ÇOĞUNDA SONA YAKLAŞTIK

2020 yılında hükümetimizin, partimizin ve belediyemizin Zonguldak’ta yaptığı güzel çalışmalar var. Yapımı devam eden projeler var. 2020 yılında pandemi şartlarına rağmen projelerin bir kısmında sona yaklaştık ve çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak-Ereğli yolu bitti sadece üniversite hastanesi kavşağımız kaldı o da önümüzdeki günlerde bitecek. Zonguldak-Ankara karayolunun Devrek kısmında çalışmalarımız bu şartlarda olduğu kadar yapıldı. Mithatpaşa Tünelimiz ve oradaki yol kavşak düzenlemeleri hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2021 yılı sonunda Mithatpaşa Tünelinden girip Kilimli ilçemizden çıkmış olacağız. Hastane inşaatımızda devam ediyor. Ön görülen süre olan 2021 yılının ilk yarısında hastanemizi açmış olacağız.

ZONGULDAK’TA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

Zonguldak Belediyesini almamızla beraber 2 yıla yakın zamandır yapılan projeler ve yatırımlar var. Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar var. Asfalt yol çalışmaları, mahalle aralarındaki parke yol çalışmaları, alt ve üstyapı çalışmaları ile birlikte belediyenin projeleri hızla devam ediyor. Aynı şekilde Liman Gezi Yolu TOKİ ile beraber yapılıyor. Belediyemiz bu işin başında. Önümüzdeki günlerde lavuar alanının ihalesi yapılacak. İnşallah 2023 yılına kadar Zonguldak’ta yapılan bu değişiklikleri hep beraber göreceğiz. Buradaki hedef 2023 yılında saydığım bu projelerin çoğunun bitmesi olacak. Zaten projelerin çoğunda sona doğru yaklaştık. Burada vatandaşlarımız biraz sabırlı olsun 2023 yılına kadar yerel yönetimlerin neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Belediyecilik anlamında Zonguldak, Kozlu ve Kilimli’de çalışmalarımız belediye başkanlarımızın nezdinde hızla devam ediyor.

VATANDAŞLARIMIZ BİRAZ SABRETSİN

2020 yılında ülkemizde pandeminin dışında felaketlerde yaşadık. İnşallah 2021 yılında böyle felaketleri bir daha yaşamayız. 2021 yılında projelerin çoğunun biteceği, diğer projelerin devam edeceği ve Zonguldak’ın daha yaşanabilir bir kent haline geleceğini vatandaşlarımıza söylüyoruz. Söylediğimiz sözlerin yerine gelmesi gayreti içerisindeyiz. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Gönül ister ki bu çalışmalar hızlı bir şekilde yapılsın ama bazen şartlardan dolayı zaman alabiliyor. Vatandaşlarımız biraz sabretsin 2021-2022 ve 2023 yıllarında Zonguldak’ta 10 yıldır yapılamayan projelerin çoğunu bitmiş olarak görecekler. Bu doğrultuda şimdiden Zonguldaklı hemşerilerimin 2021 yılının sağlık ve mutluluk içinde geçirmelerini temenni ediyorum.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi