Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak’taki belediyelerin Karabük Belediye Başkanını örnek almalarını tavsiye etti.

Zonguldak’ta siyaset yapanlara da seslenen Demirköse, Zonguldak’ta yaşayan ve siyaset yapan herkesin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki serveti madeniyye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda da Zonguldak o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözünü dikkatle anlamalarını istedi.

Bir avuç kömür için bir ömür feda edenlerin memleketinde siyaset yapıyoruz diyen MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANI BİZİM İÇİN AYNIDIR

“Kimse ile polemiğe girmiyoruz, saldıranlara sataşanlara cevap vermiyoruz. O kişilerle zaman kaybetmek istemiyoruz ancak bir açıklama yapmak gerekir diye düşünüyoruz; Öncelikle son günlerde yaptığımız açıklamalara karşı rahatsız olan bir kesim var. Bizim Zonguldak Belediyesinin suya yaptığı zam konusunda açıklamalarımızı farklı yerlere çekmek isteyenler şunu bilmelidir ki; Zonguldak Belediyesi, AKP’nin değil Zonguldak Halkının Belediyesidir. Başkanı da Zonguldak halkının Belediye Başkanıdır. Bütün Belediye Başkanları bizim için aynıdır. Bu güne kadar hem Belediye Başkanımızın hem de kamu kurumlarının çalışmalarında eksik veya yetersiz gördüklerimizi seviyeli bir şekilde söyledik ve uyardık, doğru ve başarılı gördüklerimizi de taktir ettik destekledik.

MHP OLARAK HALKIMIZIN BEDAVA SU KULLANMALARINI İSTERDİK

Zonguldak Belediyesinin suya yaptığı zam konusunda yaptığımız açıklama ise farklı yerlere çekilmek istenmektedir. Su konusundaki açıklamamız galiba ya anlaşılmamış yada anlaşılmak istenilmemiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, halkımızın bedava su kullanmasını isterdik. Belediye Başkanının bu konuda seçim dönemindeki vaatlerini uygulamasını isterdik. Ancak bütün dünyayı ve ülkemizi, şehrimizi etkisi altına alan bir Covid-19 virüsü belası ve buna bağlı sosyal ekonomik psikolojik bir hasar var. Bu mücadelede esnafımızın da oldukça zor durumda kaldığı aşikardır. Belediyenin gelirlerinde de azalma ve suda da yüzde 60-65 gibi kayıp kaçak mevcuttur. Bütün bu olumsuz etkilere göre suda ihtiyaçtan dolayı belediyenin resmi açıklamasına göre yüzde 11 zam yapılmıştır. Fakat medyadaki haberlere göre bu yüzde 30 gibi rakamlarla ifade edilmektedir. Biz farklı oranların konuşulmasından ve konuşanlardan rahatsızız.

SUDAKİ KAYIP KAÇAKLAR CHP’NİN YÖNETTİĞİ BELEDİYEDEN KALAN MİRASTIR

Ayrıca belediyede 280 gibi rakamlarda personel alındığı konuşuluyor. Belediye açıklamalarına göre alınan personel sayısı 110 dur. Gerek suya yüzde 30 zam yapıldı ve gerekse Belediyeye 280 personel alındı diyen CHP teşkilatı şunu iyi bilmelidir ki; Bugün suda yüzde 65 oranındaki kayıp ve kaçaklar geçmiş dönemlerde CHP’nin yönettiği Belediyelerden kalan bir mirastır. Belediyeye 280 personel alındı diyen CHP teşkilatının, yerel seçimlere günler kala Belediyeye personel aldığını unutmamalıdır. Biz bir taraftan doğru gördüğümüzü taktir ediyor eksik gördüğümüzü de eleştiriyoruz yanlış bir algı varsa da düzeltmeye çalışıyoruz. Su konusunda yaptığımız açıklamaları değerlendirenler daha önce farklı farklı bir çok konuda yaptığımız eleştiri ve tavsiyeleri ya görmediler yada görmek istemediler.

ZONGULDAK’TAKİ BELEDİYELER BARTIN VE KARABÜK BELEDİYELERİNİ ÖRNEK ALSIN!

Zonguldak’taki bütün belediyelere tavsiyemiz; Karabük Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında işçimizi mağdur etmeyecek piyasa şartlarının çok üzerinde bir toplu sözleşme ile 675 Personel A.Ş çalışanı sosyal haklar ve yevmiyelerle birlikte yüzde 40’a yakın zam almıştır. Zonguldak’taki belediyelerimiz Karabük Belediye Başkanımızı örnek alabilirler. Zonguldak’taki belediyelerimiz, 3 dönemdir görev yapan Bartın ve Karabük Belediyelerini örnek alabilirler.

ESNAFIMIZIN SIKINTILARI ARTMIŞTIR

Esnafımız ekonominin yapı taşıdır mutlaka korunmalıdır. Bir taraftan kısıtlamalara uyarken diğer taraftan da ekonomik tedbirler ve çareler aranmalıdır. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımızın esnafımızın durumlarına destek için taleplerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Pandeminin ikinci dönemiyle birlikte esnaflarımızın sıkıntıları artmıştır. Pandemi kararlarına göre işyerlerini kapatacak esnaflarımız ve onların yanında çalışan ve işini kaybedecek kardeşlerimiz var. Kredi kullanan esnaflarımız var ve bu kredilerin geri ödemeleri başlamıştır. SGK prim ve vergi borçlarında yeni bir yapılandırma yapıldı ancak bir önceki ötelemelerin geri ödemeleri de başladı. Pandemi tedbirleri kapsamında alınan kararlardan ekonomik olarak etkilenecek esnaf ve sanatkarlarımızın uzun vadeli ve sıfır faizli 1 yıl geri ödemesiz 25 ila 50 bin lira arasında kredi talebi karşılanmalıdır. Kiracı konumunda olan esnaf arkadaşlarımıza kira ve gıda yardımı yapılmalıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi