Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Editör Masasının bu haftaki konuğu AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu oldu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yönetim kurulu ve gazetecilerin Zonguldak ve ülke gündemleri hakkında sorularını samimiyetle cevaplandırdı. Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi. Nazik davetinize teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu şunları söyledi

ZONGULDAK’A DEVLETİMİZİN İMKANLARI GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Bu şekilde toplantı yapalım sohbet ortamı oluşturalım istiyorduk. Bugüne nasip oldu. Buraya katılan basın mensuplarımıza da teşekkür eriyorum. Son günlerde barış harekatı var. Mehmetçik orada terör örgütlerini temizlemek için bölgede operasyon yapıyor. Onlar bu harekatı en iyi şekilde gerçekleştirecekler ve ülkemizdeki misafirlere güvenli bölge oluşturulacak. Zonguldak’ımızın sorunlarını üç milletvekili olarak takip ediyoruz. Teşkilat mensuplarımızla beraber yapılacak ne iş varsa ziyaretler yapıp devletimizin imkanları gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ

Zonguldak'ta devlet yatırımlarının devam ettiğini ve Mithatpaşa Tüneli’nin Nisan ayına kadar açılacağını belirten Çolakoğlu: “Ak Parti olarak görülmemişleri yapmış partiyiz. Zonguldak'ta yatırımları takip ediyoruz. Geçmişten bu yana vekillerimizin katkısı var. Ereğli yolu bitmiş durumda. Zonguldak-Ankara girişinde çalışmalar başladı. Mithatpaşa Tüneli önümüzdeki Nisan ayına kadar açılacak. Faaliyete geçecek. Biz bunu 2020 yılı içinde faaliyete geçeceğine inanıyoruz. Talihsiz şekilde temeli atılan uzun yıllar atıl kalan Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı hızlı şekilde devam ediyor. BEÜ kavşağında yıllardır sıkıntı vardı. Onun da inşaatı devam ediyor. TOKİ’nin yapacağı peyzaj çalışması vardı. Protokol camiinden sahil kesimine kadar onun da sözünü aldık. Lavuar alanıyla alakalı sıkıntımız vardı. Bakanlarımızın görüşmeleri sonucu oranın devri yapıldı. Güzel işler yapacağız. Filyos Limanı inşaatı hızlı şekilde devam ediyor. Geçen hafta Kızılcahamam kampında bakanımıza arka plan çalışmaların yapılmasını söyledik. Havaalanımızda yurt içi seferler ve yurt dışı seferler ile ilgili konuyu Cumhurbaşkanımıza ilettik. Seferlerimiz başladı. Pistin uzatılmasıyla alakalı çalışmalar var. Tarım OSB’nin arsa tespiti ve yönetim kurulu oluşturuldu. İmar çalışmaları yapılıyor. Parseller belli olduktan sonra 12 milyonluk ödenek ihtiyacı var. Yatırıma zaten alınmıştı. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra parseller belli olacak. O konuda da çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

600 MİLYONLUK BÜYÜK BİR PROJE

“Zonguldak-Filyos arasındaki yol çalışması hakkında bilgi veren Çolakoğlu, “O bölgede 22 tüp geçit var. 600 milyonluk çok büyük bir proje. Bunun bir anda belki ihale çıkma konusunda şu gün çıkacak diye bir tarih. Tabii bunun proje ihaleleri yapıldı her şey hazır. İl teşkilatımızla beraber 3 Milletvekili olarak Ankara’da her ziyaretimizde biz Zonguldak-Filyos arasındaki duble yolun yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi