Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’i Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, Ak Parti Zonguldak İl Başkan vekili Ömer Gülay, ilçe teşkilat başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile partililer karşıladı.

Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz ve Ak Parti Zonguldak İl Başkan vekili Ömer Gülay, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’e birer madenci heykeli takdim etti. Ak Parti Devrek ilçe Başkanı Murat Durdubaş Devrek Bastonu hediye etti.

Ak Parti Zonguldak İl Başkan vekili Ömer Gülay, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Zonguldak bu bölgemizin incisi bir il diyerek sözlerine başlayan Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, gazetecilere yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“En son geldiğimden bu güne kadar gördüğüm her taraf şantiyeye dönmüş durumda. İnşallah Ak Parti iktidarı olarak bu güne kadar kazandırdıklarımızın daha fazlasını önüm ünümüzdeki dönem içerisinde hep birlikte Zonguldak’ımıza kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesi olan Filyos Projesinin açılışı geçtiğimiz haftalarda sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde açıldı. Bu bölgemize çok büyük katmadeğer sağlayacak çok büyük bir adım atılmış oldu. Filyos Merkezinde Zonguldak’ın geleceği her anlamda ileriye dönük bir yıldız gibi parlayacak. İnşallah bizde bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Zonguldak’ımıza nasıl katkılar verebiliriz noktasında sayın Tarım ve Orman Bakanımız Doktor Bekir Pakdemirli beyin talimatları doğrultusunda gezilerimiz çerçevesinde Zonguldak’ımıza da geldik. İnşallah yakın bir tarihte sayın bakanımız Doktor Bekir Pakdemirli beyi inşallah sizler Zonguldak’ta misafir edeceksiniz. Yapmış olduğumuz istişareler ve ziyaretler neticesinde Zonguldak’ımızın Tarım ve Ormancılık anlamında beklentisi olan her türlü işle alakalı inşallah sizlere müjdelerimiz olacak.

Zonguldak’ımız tarım ve ormancılık anlamında önemli. Zonguldak’ın yüzde 59’u orman, yüzde 29’u tarım arazisi. Dolayısıyla yüzde 80 dolaylarında tarım ve orman alanları itibariyle zengin bir ilimiz. O nedenle bizde bu ilimize ve bu ilimizde yaşayan çiftçimize, üreticimize ve vatandaşımıza nasıl katkı verebiliriz bununla ilgili çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde yol haritalarımızdan bir tanesi olan fındık ve cevizde atılım dönemi olacaktır. Hayvancılıkta yeni koyunculuk projeleriyle küçükbaş hayvancılıkta Zonguldak’ı önemli bir il haline getireceğiz. Mandacılıkta Türkiye’de 3-5 merkezden biride Zonguldak’ın Çaycuma bölgesi ve o bölgeyi mandacılıkta önemli bir merkez haline getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde vatandaşımızın gelirini artıracak kestane balı üretimiyle alakalıda desteklerimiz olacak. Yakın zamanda Özel İdaremizin destekleriyle başlayan Tarım İl Müdürlüğü olarak bu projelerde görev alan seracılık muhacirlerinin artışını sağlamış olacağız. Türkiye’de çok önemli bir katmadeğer ürünü haline gelmiş olan çileğin Zonguldak’ta da çiftçimiz, üreticimiz açısından gelirini artırıcı önemli bir meyve olması nedeniyle bu konuda da üretimi artırıcı desteklerimiz olacak.

Yüzde 59’u orman dedik. Geçen sene orman köylümüze 111 milyon TL’lik üretim bedeli ödedik. Dolayısıyla ekonomiye 111 milyon TL’lik bir katkı sağlamış olduk. Türkiye’nin defneyaprağının yarısının yetiştiği, üretildiği bir bölge bu bölge ve o yarısının yarısı da Zonguldak’ta üretiliyor. Türkiye’de defneyaprağı üretiminin dörtte biri Zonguldak il merkezinde oluyor. Bu anlamda da aromatik bitki anlamında Zonguldak önemli bir merkez. Devlet Su İşleri olarak 33 projede 500 milyon TL’lik bir şuanda devam eden çalışmamız var. 33 projede 500 milyon TL’lik bir katkıyı da önümüzdeki dönem içerisinde Zonguldak’ımıza vermiş olacağız. Diğer müjdeleri sizlere kıymetli bakanımız aktaracak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi