Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Zonguldak merkez, Gökçebey ve Çaycuma’da eğitim emekçileriyle buluştu. Ramazan Gürbüz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ı da ziyaret etti.

KESK il gezileri kapsamında Zonguldak'a gelen Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Zonguldak merkez ve Gökçebey'deki okul ziyaretlerinin ardından Eğitim Sen Zonguldak Şube ve Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Çaycuma'da işyerlerinde eğitim emekçilerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, salgın şartlarında eğitimin sorunları, TİS sonuçları ve 2022 bütçe süreci ele alındı.

Türkiye’de salgın nedeniyle 1,5 yıl okulların kapalı kaldığını söyleyen Ramazan Gürbüz, “Bu süre zarfında sendikamızın tüm çağrılarına rağmen okulların fiziki altyapı sorunları giderilmemiş, derslik sayısı ihtiyaç oranında arttırılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceğini aylar öncesinden belirlemişken, yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama ve çalışma yapmayarak, temizlik sorununu okul yöneticilerine havale etmeyi tercih etmiştir. MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasını hayata geçirmemiştir. Yeterli ek derslikler planlanmamış, ek öğretmen atamaları yapılmamıştır. En az 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekirken, 15 bin öğretmen ataması yapılacağına dair son açıklama adeta kamuoyunu oyalamaya dönüşmüş ve bu atamaların 31 Ocak 2022’de yapılacağı ilan edilmiştir. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sisteminin tüm sınıflarda hayata geçirilmesine dair herhangi bir çalışma söz konusu değildir. Eğitim emekçilerinin pandemi koşullarında ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi yönündeki talepleri duymazlıktan gelinmiştir. 40 dakikalık ders sürelerinin azaltılması için düzenleme yapılmamıştır.” dedi.

Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ı da ziyaret etti.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile yapılan görüşmede pandemi sürecinde eğitim alanında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye olarak, yüz yüze eğitimin devam etmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette, Çaycuma görev yaparken ihraç edilen ve henüz göreve iade edilmeyen Eğitim Sen üyeleri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan da gündeme geldi ve yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiği ifade edildi.

Ziyaretlerin ardından SEKA Sosyal Tesislerinde Eğitim Sen üyeleriyle toplantı yapıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi