Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş beraberinde CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler yer aldı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD)Başkanı Mustafa Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dike getirerek, “Öncelikle İl Başkanımıza İlçe Başkanımıza ve milletvekilimize ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Onları aramızda görmek bizleri mutlu ediyor. Bugün genel anlamda konulara değineceğiz. Sohbetimizin güzel geçeceğini inanıyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Milletvekili Ünal Demirtaş ziyarette yaptığı konuşmada, “Yeni seçilen arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyoruz. KGD önemli bir dernek. Özellikle Zonguldak yerel basının güçlenmesinden yanayız. Halkın haber alma basın özgürlüğü anayasal bir haktır. Anayasal en geniş anlamda kullanılmasının önünün açılması gerek. Yerel basın büyük sıkıntı içerisinde büyük sorunları var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun farkındayız. Genel Başkanım Tuncay Özkan İzmir Milletvekili yerel basının içerisinden gelen Atilla Serter’in Marmaris’te yapılan yerel basın çalıştayında çok önemli görüşler dile getirildi. En önemli sorunlar yerel basının ekonomisinin güçlendirilmesi. Basın İlan Kurumunun ilan paralarını eşit ve adil dağıtması gerek. Bunun akabinde gazeteci arkadaşların çalışma koşullarının ücretlerinin arttırılması gerek. Yerel Gazetelerin finansman sorunlarının çözülmesi gerek. Türkiye’de ki en önemli sorun basın özgürlüğü. Düşünce ve ifade özgürlüğü basın özgürlüğü demokrasinin özünü oluşturan unsurlardır. İktidar yerel basına baskın uyguluyor. Düşünce ve ifade özgürlüğünü bu iktidar döneminde 2018 den bu yana endişe verici boyutlara ulaştı. Tek adam rejimi diyoruz. 2018 yolunda bu sistem yürürlüğe girince yerel basın üzerinde ki başlılar çok daha fazla oldu. Basın özgürlüğünün daha geniş çerçevede sağlanması gerek. Döviz kurları arttı. Maalesef Türkiye son 3,5 yıldır ekonomik krize maruz kaldı. Mutsuzluğa itiyor insanları. Basın mensupları da ekonomik krizden nasibini alıyor. Kalıp, kağıt ithal. Bir çok gazeteci arkadaş askeri ücret seviyesinin altında yaşamını idare ediyor. Öncelikle önerimiz iktidarın değişmesi şart. Güçlenmiş parlamenter rejimine dönmemiz gerek. Bir değişimin yaşanması gerek. İnsanlar Erdoğan’ın yüzünü gördü. Türkiye basıl yoksullaştıydınız görüyoruz. Nurettin Nebati gibi bir adamın ekonomi bakanı olduğu yerde ekonominin düzelmesi mümkün mü?” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi