Zonguldak İl Genel Meclisinin 2020 yılı ilk meclis toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı açıklamada,  “İl Genel Meclisi ve Özel İdare olarak hizmet noktasında iyi bir yıl geçirmelerini diliyorum. Hayırlı sağlık mutluluk dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 31.10.2005 tarih ve 11493 sayılı genelgeleri uyarınca, 2020 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla ödenecek net ücret tespiti konusu görüşülürken, gündem maddesi İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına gönderildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, Okulların sıkıntıları ile ilgili konuşurken,  “Ereğli’de 7 okulda sıkıntı var, biz bunları Özel İdareye sunduk. Kdz. Ereğli’de 3 okulun gündeme alındığını gördük. Kdz. Ereğli Zonguldak’ın en büyük ilçesi sorunları fazla olan bir ilçe. Eşit ve adil bir şekilde bunların gündeme alınması gerekir” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de, “Milli Eğitim Bütçesinden iki okul yapılıyor. Birisi Gülüç Beldesinde bir tanesi de Çaycuma ilçesinde. İkisinin toplam maliyeti 11 milyon. Bu paralar Milli Eğitimin 2020 bütçesinden karşılanıyor” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi