Cumhuriyet Halk Partisi 2007/2011 dönemi  Zonguldak İl Başkanı Av. Osman Yayla, CHP İl Başkanı Hakkı Güney’i ziyaret ederek devam etmekte olan ve 19 Ocak’ta yapılacak olan Merkez İlçe Kongresi öncesi 4 adayın ilçe başkanlığına aday olduğunu  ifade etti.
Yayla, İl Başkanlığını ziyaret ederek, düşüncelerini İl Başkanı Hakkı Güney’e aktararak, “İl yönetiminden bu yönde Genel merkez nezdinde bir girişim talep ediyorum. Dikkate alınmalıdır diye düşünüyorum” diyerek şunları söyledi:

“Bilindiği gibi partinin olağan kongreler süreci başlamıştır. Gelinen noktada 19 Ocak  2020 tarihinde de Merkez İlçe Kongresi yapılacaktır. Yapılacak kongre için dört arkadaş ilçe başkanlığına adaydır. Buna göre de yönetimleri ve çalışma grupları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Ben bu sürecin iyi yönetilmediğini, mevcut adayların çok fazla olduğunu, buna göre ayrışmaların, gruplaşmaların, küslüklerin, kırgınlıkların doğduğunu, bu gidişle olumsuzlukların ilerde daha da yoğunlaşacağını, partiye zarar verdiğini, daha da verilebileceğini düşünüyor ve görüyorum.

PEKİ NE YAPMAK GEREKİR?
Tam da zamanı. Genel Merkez harekete geçmeli, uyarılmalı. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı, Zonguldak Milletvekilleri (bir heyet) ivedilikle Zonguldak’a gelmeli. Partili bir heyette yerelde oluşturulmalı, fikir alış verişinde bulunulmalı. Akabinde 4 aday arkadaşımız çağrılmalı, konuşulmalı  bir şekilde tek adayla seçime gidilmelidir diye düşünüyorum. Birlik beraberlik mutlaka sağlanmalı, bayram havasında bir kongre yapılmalıdır. Bunun dışındaki mevcut durumla seçime gitme zararı beraberinde getirir. Her halükarda  seçimi bir aday kazanacaktır. Kaybeden 3 arkadaş ve gurubu ister istemez burukluk yaşayacaktır. Yıllardır bunları gördük ve yaşadık. Öyle ise baştan, vakit varken kucaklayıcı bir müdahale olmalıdır. Genel Merkez böyle bir aşamada varlığını hissettirmelidir. Geçmişte yapılan hataların, eksikliklerin neticesini yaşadık. Bundan sonraki süreçte aynı hatalar düşülmesin. Yanlışlıklar serisi devam ederse maalesef hüsran olur” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi