Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Zonguldak’a ikinci Tıbbi (Medikal) Onkoloji Uzmanı atanması konusundaki ısrarlı çağrı ve temasları devam ediyor.
Zonguldak’ta kanser hastalarının tedavi çilesini ve onkoloji uzmanı eksikliğini sürekli gündeme taşıyarak, 2021 Yılı Haziran ayında, Atatürk Devlet Hastanesine bir Tıbbi Onkolog atanmasını sağlayan Milletvekili, BEÜ Hastanesine tıbbi onkolog atanması için de Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. 
Yavuzyılmaz, Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede; Zonguldak’ta kanser hastalarının tedavi zorluklarını ve günde ortalama 80 hastaya bakmak zorunda kalan bölgenin tek onkoloji doktorunun yalnızlığını aktarırken, Bakan Yardımcısı Eldemir’den Şubat ayı sonunda gerçekleşecek olan 103. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurasında, Zonguldak’a ikinci Tıbbi Onkoloji Uzmanının atanmasını talep etti.
Sağlık emekçilerinin, emeğin başkentinde de yalnız bırakıldığını, kanser hastalarının yaşam mücadelesine ise “doktor bu tempoya dayanamaz gider” kaygısının eklendiğini ifade eden Milletvekili, görüşmenin detaylarına ilişkin şunları söyledi:
“Bugün Zonguldak’a ikinci Medikal Onkoloji Uzmanının atanması hususunda Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir ile bir görüşme gerçekleştirdim.Yaptığımız görüşmede, 2021 yılı Haziran ayında atanan doktorumuzun, saat akşam 10’ları  bulan fedakâr çalışmalarına rağmen, kanser hastaları ve hasta yakınlarının yaşanan yoğunluk nedeniyle halen perişan durumda kaldığını, mevcut doktorun bölgenin tek Medikal Onkoloji Uzmanı olduğunu ve Zonguldak dışında Bartın gibi çevre illerden de hastaların Zonguldak’a geldiğini kendilerine aktardım. 
Diğer yandan bölgenin ışın tedavisi veren tek 3. Basamak Hastanesi konumundaki BEÜ Hastanesi onkoloji servisine Medikal Onkoloji uzmanı atanmadığı için kanser hastalarının tedavilerinde aksamaların devam ettiği ve yine yaşanan yoğunluklar sebebiyle hasta ve hasta yakınları da çevre illere gitmek zorunda bırakılmakta olduğunu ifade ettim.
ZBEÜ Hastanesinin ödenek yetersizliklerine hekimlerin çalışma şartlarının iyileştirilmemesinin eklendiğini, hastaların ise mevcut doktorunda istifa etmesinden büyük endişe duymakta olduğu yine kendilerine söyledim.Sonuç olarak, Sayın Bakan Yardımcısından bu ay sonunda gerçekleşecek olan 103. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurasında, Zonguldak’a ikinci Tıbbi Onkoloji Uzmanının atanmasını ivedilikle talep ettim.
 7 adet termik santral ünitesi bulunan, nüfusunun önemli kısmı madencilikle uğraşmış ve uğraşmakta olan, pandemi döneminde bile sağlık hassasiyeti nedeniyle 30 Büyükşehir ve Zonguldak diyerek ayrı yerde tutulan şehrimiz, Kanser hasta sayısı ve kanser çeşitliliği nedeniyle de ülke ortalamasının çok üzerinde tehlikeli bir noktada durmaktadır.
Zonguldak halkı, kanserin tanı ve tedavisi için yeterli sayıda sağlık emekçisine, tam teşekküllü sağlık tesislerine kavuşuncaya; gerekli sağlık hizmetlerini başka illere gitmek zorunda kalmadan kendi memleketimizde alıncaya dek, bu hayati sorunları gündemde tutmaya devam edeceğiz.” (Haber  Merkezi)

Editör: Haber Merkezi