Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Fevkani Köprüsü konusunda devlet yönetiminin ciddiyet istediğini belirterek, söylenen her sözün altının dolu olması gerektiğini belirtti.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın bu konularda çok vizyonlu bir çalışmayı Çaycuma’da hayata geçirdiğini ifade eden Yavuzyılmaz, “Eğer Zonguldak Belediye Başkanı bu konuyla ilgili bilgi almak isterse, bu köprünün çözümsel değerini kavramak ve daha derinlemesine bilgi edinmek isterse Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’dan bilgi ve destek alabilir” dedi.

Köprünün yıkılması sadece tek bir kişinin iki dudağının arasında çıkacak bir kararla olamaz, olmamalı diyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

DEVLET YÖNETİMİ CİDDİYET İSTER

“Fevkani Köprüsü konusu teknik bir konu ve siyasete malzeme yapılmaması gereken bir konu o nedenle bir belediye başkanı veya milletvekilinin masa başından herhangi bir teknik inceleme yapmadan, konunun uzmanlarıyla birlikte çalışmadan burası yıkılsın veya yıkılmasın diye bir yorum geliştirmesi doğru değil. Bugüne kadar sürekli olarak bu analizler düzgün bir şekilde yapılmadığı halde burada geçinimini sağlayan esnaf ve çalışanları ile Zonguldak halkını tedirgin edecek şekilde yıkılacağı veya yıkılmayacağı yönünde söylemlerde bulunuluyor. Açıkçası devlet yönetimi ciddiyet ister ve söylenen her sözün altının dolu olması gerekir. Bugüne kadar konuyla ilgili köprüde objektif bir değerlendirme ve teknik incelemenin vatandaşlarımızı da tatmin edecek ölçüde yapılamadığı açık.

BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİNİN DOĞRU YAPILMASI GEREKİR

Bilirkişi incelemelerinin doğru yapılması gerekir. 5 ayrı zamanda 5 ayrı heyet 5 ayrı üniversiteden gelip Fevkani Köprüsüyle ilgili teknik inceleme yapabilir. Öncelikle ahtapot mimarisi şeklinde ifade edilen bu mimari yapı ve şehirdeki trafik sorununu büyük ölçüde tek seferde çözebilen yapının bakımı nasıl yapılabilir kısmının incelenmesi gerekir. Bu ve benzeri konularda Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı çok vizyonlu bir çalışmayı Çaycuma’da hayata geçirmiş durumda aynı zamanda da Avrupa’da çeşitli şehirlerde bu ve benzeri eserlerle ilgili incelemeler yapıyor. Eğer Zonguldak Belediye Başkanı bu konuyla ilgili bilgi almak isterse, bu köprünün çözümsel değerini kavramak ve daha derinlemesine bilgi edinmek isterse Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’dan bilgi ve destek alabilir.

VATANDAŞA ŞEFFAF OLMAK GEREK

Ancak bu köprünün yıkılması sadece tek bir kişinin iki dudağının arasında çıkacak bir kararla olamaz, olmamalı. Ortak akılla birlikte bilimsel araştırmalar çerçevesinde önce bu köprünün bakımı yapılabilir mi? Bakım yapılacaksa bu bakım için hangi tutar harcanır? Bu köprünün yıkılması durumunda ortaya çıkacak maliyet ne olur? Köprünün yıkılması gibi bir durumda şehir trafiği ne kadar süreyle nasıl sürdürülebilir? Kısımlarıyla ilgili bir planlamanın yapılması gerekir. Var mı böyle bir planlama? Böyle bir planlama yok! Böyle bir planlama yoksa Fevkani Köprüsünün yıkılmasıyla ilgili konuşulan konunun altı dolu değil demektir. Vatandaşa şeffaf olmak gerek. Fevkani Köprüsüyle ilgili durum ve tüm gelişmeler vatandaşa şeffaf ve tutarlı bir şekilde aktarılmalıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi