Zonguldak- Karabük arası gerçekleşen tren seferinde, 11 Aralık tarihi itibariyle değişikliğe gidileceği yönündeki haberler basın bültenlerine konu olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, düzenlemeyle vatandaşın mağdur edilmemesi çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) yolcu kapasitesine bağlı olarak sefer sayısının düşürmesi yönünde planlama yaptığını aktaran CHP’li Milletvekili, özellikle sabah ve akşam saatlerinki ara seferlerin kaldırılması halinde ulaşımda önemli aksamaların ortaya çıkabileceği aktardı.

Bilet fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çeken Yavuzyılmaz, “Kısa mesafelerde dahi vatandaşlar fahiş bedel ödüyor, örneğin bir öğrencimiz bile 5 dakikalık mesafe için gidiş- dönüş 36 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu sürdürülemez bir hal” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak- Karabük arası gerçekleşen tren seferinde önümüzdeki haftalarda itibaren değişikliğe gidilmesinin planlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Edindiğimiz bilgilere göre Zonguldak- Karabük arasındaki sefer sayısının, yolcu kapasitesine bağlı olarak düşürülmesi ve buna bağlı olarak sefer saatlerinin de değişmesi söz konusu. Ancak eksiltilen seferler ve değişen saatler nedeniyle vatandaşların mağdur edilmemesi gerekiyor. Özellikle Zonguldak ili içindeki ara seferlerin kaldırılması halinde öğrenciler ve çalışanlar mağdur olacaklar. Bu nedenle planlamanın tüm bu hassasiyetler göz önüne alınarak yapılması, ulaşımda aksamalara yol açılmaması gerekiyor.

Diğer yandan, TCDD bilet ücretleri her geçen gün artıyor. Zaten geçim derdinde olan vatandaşlarımız için katlanılamaz bir hale gelmiş durumda. Kısa mesafelerde dahi vatandaşlarımız fahiş bedeller ödüyor. Örneğin bir öğrencimiz bile 5 dakikalık mesafe için gidiş- dönüş 36 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu sürdürülemez bir hal. Gelişmelerin takipçisi olacağımızı değerli Zonguldak halkının bilgisine sunarız.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi