Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kit Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak’ta faaliyet gösteren çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Milletvekilinin, Türkiye Emeklileri Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubelerine yapmış olduğu ziyaretlere CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun eşlik ederken, emeklilerin sosyal haklarının korunması, toplu konut talepleri ve şehir içi ulaşım sorunları gibi öncelikli konuları çözmek adına dernek başkanlarıyla görüş alış verişinde bulunuldu.

 CHP heyetinin temasları, Türkiye Sakatlar Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası, Kültür Sanat Sendikası, Haber Sendikası ve Eğitim Sendikası Zonguldak Şubeleri ile devam ederken, yapılan görüşmelerde özellikle pandemi döneminde artan emekçi sorunları masaya yatırıldı.

Yavuzyılmaz, gerçekleşen ziyaretler ve STK temsilcileriyle yapılan görüşmeler için şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün, emeğin ve emekçinin kenti Zonguldak’ta faaliyet gösteren üç derneğimizi ve altı sendikamızı ziyaret ettik. Farklı sektörlerde hizmet veren binlerce çalışanın temsilcisi sendikalarımız ve binlerce emeklimizin, engellimizin temsilcisi derneklerimizin yöneticileriyle bir araya gelerek özellikle pandemi sürecinde artan sorunları masaya yatırıp çözümleri konusunda karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunduk.  Son derece verimli geçen bu görüşmelerle, sorunlar detaylandırılırken mevcut yetersizlikler ortaya konuldu. Daha kapsamlı raporların hazırlanması sonrasında bir araya gelişlerimiz periyodik olarak sürecek. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere çeşitli kurumlarda, zorlu koşullarda, özveriyle hizmet veren birlerce emekçimiz, pandemide var olma savaşı veren emeklilerimizin ve her dönemin mağduru engellilerimizin sorunlarına çözüm geliştirerek onların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak adına yerel ve ulusal ölçekte çaba vermeye devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi