Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, madencilere koronavirüs aşılamasında öncelik verilmesi ve Zonguldak’a medikal onkoloji uzmanı (Tıbbi Onkolog) atanması hususundaki ısrarlı çağrıları karşılık buldu.

CHP’li Milletvekili, söz konusu talepleriyle ilgili olarak dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirirken, Bakan Koca, Zonguldak'a ilk atama döneminde en az bir medikal onkoloğun gönderileceğinin, sözünü verdi.

Madencilerin aşılanması çalışmalarının da “en geç Haziran ayı içinde başlanacağının” sözünü aldığını duyuran Milletvekili, gelişmelere ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Dün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Zonguldak için çok önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Söz konusu görüşmede, Sayın Bakana, ilimizdeki medikal onkolog ihtiyacının aciliyetini bizzat aktardım ve ‘ilk atama döneminde en az bir medikal onkoloğun birinci sırada Zonguldak'a atanmasının’ sözünü aldım.Ayrıca, koronavirüs aşılamasında öncelikli meslek grupları arasında yer verilmeyen madencilerin acilen aşılanmasını talep ettim.

Sayın Bakan, ‘Haziran ayında 20'li yaşlara kadar aşılamanın tamamlanmasını hedeflediklerini, aşılama takviminde bir aksama olması durumunda ise madencilerin aşılanmasının öne alınacağını’ tarafıma ifade ettiler. Konuların takipçisi olmayı sürdüreceğim.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi