Kilimli Sahil Yolu hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “5 kere yolu yapacak para harcandı ama ortada halen tam olarak yapılmış bir yol yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

AK PARTİ DÖNEMİNDE ZONGULDAK HAK ETTİĞİ YATIRIMI ALAMADI!

“Bırakın Kilimli Sahil Yolunu şuanda adliye önündeki yol açık değil neredeyse her taraf kar içinde. Kilimli Sahil Yoluyla ilgili şunun altını çizmek gerekiyor; Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yatırımları destekliyoruz. Zaten 19 yıldır Ak Parti hükümeti döneminde Zonguldak hak ettiği yatırımı alamamıştır. Ödediği verginin karşılığını alamamıştır. Zonguldak’ta 19 yılın sonunda bazı yatırımlar yapıldı onlarda Cumhuriyet Halk Partisinin ittirmesi ve zorlamasıyla yapılmıştır. Yapılmak zorunda kalınmıştır. Bunları da bir lütuf gibi teşekkür bekleyerek açıklamaları gerçekten çok manidardır. Kilimli Sahil Yolu olmalıdır, doğrudur ancak mühendislik tekniği bakımından ve bilimsel açıdan yolun yanlış teknikle yapıldığı alenen ortadadır. Deniz dalgalarıyla birlikte Karadeniz iklim koşulunda bu yolun büyük bir bölümünü daha önce yok etmişti. Buna sadece ben mi şahit oldum hayır bütün Zonguldak şahit oldu. Ardından yol tekrar yapılmaya çalışıldı Karadeniz’in dalgaları geldi ve yolu tekrar aldı götürdü. Cumhurbaşkanının açılışına yetiştirmeye çalışılırken yolu herhangi bir tahkimat, dalgakıran ve tedbir alınmadan nerdeyse denize sıfır, nerdeyse denizle aynı kotta yine bilimsel kurallara aykırı olarak yolun inşaatının tamamlanmaya çalışıldığını gördük. Bu aşamada da işçilerin hayatının tehlikeye atıldığını gördük. Oysaki doğru olan bu yolun viyadükle geçilmesi idi. Hem araç sürüş güvenliği sağlanacaktı hem de insanlar bu yolu kullanırken endişe duymayacaktı.

RANTIN NERESİNDELER?

Yol hem doğaya uygun olmalıydı hem de yatırım tek bir seferde yapılıp kamu kaynağı düzgün bir şekilde kullanılmalıydı. Ama günün sonunda ne oldu 5 kere yolu yapacak para harcandı ama ortada halen tam olarak yapılmış bir yol yok. Ak Partili yetkililer açıklıyor, “Biz buradaki dolgu işlemini tamamlayacağız, yol açılacak” diyor. Bende hodri meydan diyorum yoldaki dolguyu tamamlasınlar yol trafiğe açıldıktan sonra tekrar dalgalar gelip te bu yola zarar verirse onun bedelini de kendileri ceplerinden ödesinler. Vatandaşın ödediği vergilerle aynı yolu 5 kes yapıp sonra teşekkür beklemek, yolun yapım tekniğinin yanlış olduğunu söyleyenlere “siz yatırıma karşısınız” diyerek ona kılıf uydurmaya çalışmak maalesef Zonguldak halkına ihanet etmektir. Zonguldak aynı yola 5 kere para ödemek zorunda kalmasaydı şuana kadar pek çok tünel, yol ve altyapı işi bitirilmiş olacaktı. Ak Partili yetkililer şuna baksın bu yolun yapılma sürecinde kimler zengin edildi, nasıl bir rant oluşturuldu, kendileri de bu rantın neresindeler.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi