Erkmen açıklamasında,”Karayolları Genel Müdürlüğünün (Çaycuma-Bartın) ayrımı Hisarönü-Zonguldak yolu yapımı ihalesini DEMCE YAPI + İNTEKAR YAPI ortaklığının yapacağını öğrendik. Karayolları genel müdürlüğü 26 Kasım 2021 günü firma tekliflerinin alındığını ve %10.74 kırımla ve iki milyar üç yüz doksan dokuz milyon TL ihale bedeli ile DEMCE + İNTEKAR ortaklığının yapacağını duyurdu” diyerek şunları söyledi:

“Bu kırımın çok çok üzerinde kırımla devletin yararına olacak şekilde yapacak gerek bölgemizde gerekse ülkemizde müteahhit firmalar dururken kapalı kapılar arkasında duyuru yapmadan teklif alınmak suretiyle şeffaflıktan uzak şekilde ihalenin yapıldığının sonradan duyurulması bize ihale yasası niye var sorusunu sordurmaya sevk ediyor.

Hiç kimse yolun gerekliliğine ve yapımına itiraz etmez-edemez ancak niye her seferinde kapalı kapılar arkasında ihaleler gerçekleştirilip daha sonra kamuoyunun bilgisine sunuluyor. Bunu düşünmemiz ve devletin ve milletin hakkını kollamamız gerekmiyor mu?

14 kilometrelik yolun 150 günde bitmesi öngörülmüş olup bunun da bir ayı geçtiğine göre 4 ay sonra bitmesi gerektiği, bu nedenle bu süre içinde yapılacaklar tarafımızca vatandaşın hakkı göz edilerek takip edilecektir. Önemli olan artık gizli saklı ihalelerin yapılıp sonradan duyurulmak suretiyle kamuoyunun açık ve şeffaflık içinde yapılıp bilgi sahibi olması gereken ihale hakkının ortadan kaldırılıp artık bunun sıradan bir hale getirilmesi düşündürücüdür. Biz işi yapıyoruz, siz ona bakın gerçek değeri nedir, daha fazla Kırım yapılmak suretiyle devletin ve milletin hakkı korunurmuş korunmazmış, birilerine bu yolla çıkar sağlamış sağlamamış bunları düşünmeyin biz ne yapıyorsak ona bakın demeye getiriliyor. Bu düşüncenin doğru olup olmadığının takdirini kamuoyunun bilgisine sunuyor, hepimiz için önemli olanın yapım yanında milletin hakkının korunarak yapılmasının esas olması gerektiğini vurguluyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi