25 Ekim tarihinde yapılacak Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı seçimi öncesinde başkanlık için adaylığını açıklayan Mehmet Yaman ve ekibi Kozlu’da Lemariz restoranda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

Düzenlenen kahvaltı etkinliğine, Saadet  Partisi Genel İdari Kurulu üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, SP eski il başkanı Sadık Kar, bazı ilçe başkanları ile Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri partililer ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Kahvaltı etkinliğinin ardından bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkan adayı Mehmet Yaman, “Adaylığımızı açıklarken istişareler yapıldı ve Genel Merkezimizle görüşüldü. Adaylık noktasında yapılan temayülde arkadaşlarımız bize teveccüh göstermesiyle adaylığımızı açıkladık. Bizde görev istenmez, verilir” diyerek şunları söyledi:

“Ben  Türkiye Taşkömürü  kurumunda  36 yıldır çalışıyorum. Bizim parti teşkilatımız ile devlet yönetimi birbirine benzer. Ondan dolayı devlet tecrübemiz var. Burak Erol  kardeşimizin devlet tecrübesi yok. Kendisi işadamıdır, patrondur. Onun çalışanlarına tavırlarıyla bizim tavrımız farklı. Biz idareciyiz. Biz her karaktere sahip işçimizle çalışmak mecburiyetindeyiz. Devlette böyledir. Yani ben bununla çalışmak istemiyorum deme lüksünüz yok.

Biz arkadaşlarımızın başkanı değil, hizmetkarıyız. Burak Erol kardeşimizin üslubu farklı olduğu için arkadaşımıza karşı kırıcı oldu. Genel Merkezimiz kendisi üzerinde karar verdi, bizde kendisine üslubumuzun uyuşmadığını söyleyerek birlikte çalışacağımızı söyledik. Teşkilatlarımızda görevimize devam ettik. Adaylık süreciyle ilgili yapılan istişare de bizim ismimiz çıktı. Genel Merkezimizle de görüştük. Sadık Kar başkanla çalışırız dedik. Burak Erol kardeşimizle üslubumuz uyuşmadığı için çalışamayız dedik. Genel Merkezimize giderek Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’yla görüştük. Teşkilatlarımızda yapılan yoklamada  yüzde 90’a  yakın oyla bizim ismimiz çıktı. Dediler ki, “Başkan görev senin”. Bu bizim için bir emirdir. Biz Milli Görüş gömleğini giydik, çıkarmayız”

Saadet Partisi Genel İdare Kurul üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım da, konuşmasında, “Burak Erol’un atanmasının yüzde yüz doğru olduğunu hiç kimse iddia edemez ve söyleyemez” diyerek, “Genel Merkez ayrılığa razı değildi. Başkanlıkta değil hayırda yarışın. Bu ayrılığa genel merkez bile razı değil” dedi.

Öte yandan GİK üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım başkanlığında parti binasında bir araya gelerek il başkanlığı için görüşmelerde bulunduğu ve bununla ilgili cevabın kamuoyu ile paylaşılmasının beklendiği öğrenildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi