Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Kadın Aile- Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu İl Başkan yardımcısı Mevlüde Yalçıner’in görevden alınmasıyla ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Demirköse, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Yalçıner’in görevden alınmasıyla alakalı tasarrufu biz kullandık. Yalçıner bizim bilgimiz ve ilgimiz dışında birçok ziyaretler yaptı” diyerek şunları söyledi:
“Bu görevden alma bizim tasarrufumuzdadır ama ne yazık ki bununla alakalı birtakım kişiler, gruplar, kalemşörler, bazı siyasi partiler CHP, bunun kendisine siyasi rant yapmak için kullanmak durumundadır.Bu görevden alınmanın ne yazık ki cenaze taziyesi diye kullanmak istediler. 
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un eşinin cenazesine bizzat katıldım. İl Başkan yardımcısı Mevlüde Yalçıner hanımın yapmış olduğu kendisi bizim bilgimiz, haberimiz, iznimiz dışında birtakım yerleri ziyaret etmesi, belediye başkanını ziyaret etmesi ve şu anda ülkemizin bulunduğu ortamda, dönemde CHP'nin terör örgütleriyle HDP ile çok fazla yakın olması ve bize saldırması döneminde, sayın genel başkanımızın da CHP ile yapmış olduğu mücadele döneminde kendisinin orada gidip de ziyaret edip gülücükler dağıtılması, dağıtması manidardır. Bununla alakalı görevden alınması sadece ziyaret değildir, başka sebepler de vardır. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, öncelikle şunu söylüyorum: Benim ne dengimdir ne ayarımdır. Asla muhatabım da değildir. Kendisi eşinin cenazesini burada kullanıyorsa onun ayıbıdır"
Demirköse açıklamasına devam ederek, “Ziyaret ile ilgili yapılan paylaşımda taziye olayı gözükmemektedir. Bir sene önce olan cenaze ki onu bu dönem kullanmak tamamen aslında ahlaksızlıktır. Bunu yapan da CHP'dir. MHP'nin tüzüğü, teşkilat yapısı, kuralları, disiplini bellidir. Buna herkes uymakla mükelleftir. Buradan da siyasi rant çıkarmak olmaz. Görevden aldığımız Mevlüde Yalçıner, bizim bilgimiz ve iznimiz dışında birçok ziyaretlerde bulundu. Parti disiplinine de aykırıdır, uyarı yapılmıştır, en sonunda da görevden alınmıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi