Zonguldak Merkez İlçesi’ne bağlı Gazi Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2017 yılının sonunda yıkılarak yeni bina yapılmasına karar verilmiş, öğrencileri Mithatpaşa ilköğretim okuluna geçici olarak yerleştirilmişti.

Okulun yenilenmesinin ardından yeni binaya Gazi Ortaokulu öğrencilerinin taşınmasıması kararı alınması tepkilere neden olmuş, veli ve öğrenciler kendilerine verilen sözün tutulmadığı söyleyerek dün okul önünde eylem yapmışlardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada “devlette devamlılığın esas olduğuna ve verilen sözün tutulması gerektiğine” vurgu yaparak bir çözüm önerisinde bulundu.

Yavuzyılmaz açıklanasında şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak Gazi Ortaokulu binasının yeniden inşası süresince 210 öğrencisi misafir olarak, Mithatpaşa ilköğretim okulu binasında halihazırdaki 246 öğrenciyle birlikte toplam 456 öğrenciyle eğitim ve öğrenim gördüler.

Mithatpaşa İlköğretim okulunun imkanları oldukça kısıtlı olup, ancak ilköğretim yaş gurubundaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek şekilde planlanmış, inşaii açıdan sıkıntılı bir okuldur.

Devlet kurumu yetkilileri, Gazi Ortaokulu öğrencilerinden yeni okul binalarına geçecekleri süreye kadar sabırlı olmalarını istemiştir.

Ancak yeni okul binası inşaatının tamamlanmasından sonra, verdikleri bu söz- devlette devamlılık esas olduğu halde- değişen İl Milli Eğitim Müdürü tarafından tutulmamıştır.

Öğretim yılı başında Gazi Ortaokulu için yapılan planlama birkaç yetkilinin toplum huzurunu bozan tutumuyla değiştirilmeye çalışılmıştır.

Bu durum pırıl pırıl çocuklarımız olan öğrencilerin eğitim ve öğretim motivasyonunu yok etmiş, devlet kurumlarına olan itimatlarını daha bu yaşta sarsmış ve kalplerini kırmıştır. Hiçbir yetkilinin toplumun huzurunu bu şekilde bozmaya hakkı yoktur!

ÇÖZÜM NETTİR

Gazi Ortaokulu'nun yeni binasına; kendi ortaokul öğrencileri ve depreme dayanıklılığı konusunda sorunlar olan Mithatpaşa İlköğretim okulu öğrencileriyle birlikte taşınmalıdır! Aynı zamanda çocuklarımızı üzen yetkililerin de onlardan özür dilemesini bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi