Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, geçen pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavında, yaşanan soru skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir yayınevinin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün ‘seçenekler dahi’ değiştirilmeden KPSS’de sorulduğunun anlaşılması ile ortaya çıkan skandal hakkında konuşan CHP’li Milletvekili “Kul hakkına girmeye, vatandaşın emeğini çalmaya devam ediyorlar” dedi

Geçmişte de sınav sorularının belli kişi veya gruplara servis edildiğini söyleyen Yavuzyılmaz, “Bunların halen yaşanıyor oluşu hükümetin üzerine yeni şaibe bulutları getirmekte ve vatandaşların devlet kurumlarına olan güvenini yerle bir etmektedir” diyerek eleştirilerde bulundu

Sınav, mülakat sistemlerinden, atama usullerine kadar liyakatsiz uygulamaların devletin bütün kurumlarını bir hastalık gibi sardığına işaret eden Milletvekili, “Torpilin bir virüs gibi hükümetin tüm hücrelerine yayıldığını” söylediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“VATANDAŞLARIN DEVLET KURUMLARINA OLAN GÜVENİ YERLE BİR OLDU”

“31 Temmuz günü, ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında bir kez daha büyük bir skandala imza atılmıştır. Hükümetin 20 yıllık yönetiminde düzenlenen sınavlardaki skandallar bir ilk değildir ancak artık son olmalıdır.Yakın geçmişimizde sınav sorularının belli kişi veya gruplara servis edilme olaylarının toplumumuzda yarattığı infialler halen tazeyken bunlardan gereken derslerin çıkarılmaması ve haksızlıklara devam edilmesi gerçekten vahimdir. Bunların halen yaşanıyor oluşu hükümetin üzerine yeni şaibe bulutları getirmekte ve vatandaşların devlet kurumlarına olan güvenini yerle bir etmektedir.

“ELLERİNDEN GELSE İLKOKUL SINIF BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE BİLE TORPİL YAPACAKLAR”

Daha öncesinde de İŞKUR üzerinden torpile zemin hazırlanan yönetmelik değişikliklerini tespit etmiş, birçok devlet kurumunda yapılan torpilleri, üniversitelere atanan kadroların Sayıştay raporlarına da yansıyan usulsüzlüklerini belgeleri ile ortaya çıkartmıştık. Tüm bu skandallara, ifşalara rağmen kul hakkına girmeye devam ediyor, şaibeli sınavlar, hileli mülakatlar ile vatandaşlarımızın emeklerini, alın terini, geleceğini çalmaya devam ediyorlar. Torpil virüsü hükümetin tüm hücreleri sarmış durumda. Ellerinden gelse ilkokul sınıf başkanlığı seçimlerinde bile torpil yapacaklar. Türkiye’yi bu torpil hastalığından kurtaracağız.”

NE OLMUŞTU?

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS’de sorulduğu ortaya çıkmış, bunun üzerine binlerce aday CİMER üzerinden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni (ÖSYM) şikayet yağmuruna tutmuştu.

Sosyal medyadaki büyük tepkinin ardından ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından önce iddiaların asılsız olduğu söylenmiş ancak sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermişti.

Gelişmelerin ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınırken, Devlet Denetleme Kurulu, KPSS sızıntı iddiasına suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından ÖSYM yeni Başkanı Ersoy tarafından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi