Saadet Partisi Zonguldak  Mart ayı aylık il divan toplantısı Dedeman Otel’de geniş bir katılım ile yapıldı.
Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Divan Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile partililer katıldı.
Aylık il divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, “Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak her ay düzenli olarak düzenlediğimiz aylık divan toplantımızda, ekonomi ve sosyal hayatta vatandaşların yaşadığı zorlukları ele alıyoruz . Şehrimizin karşı karşıya kaldığı olumlu olumsuz durumların tespitini yapıyor ve önerilerimizi dile getiriyoruz .  Teşkilat çalışmalarımızı gözden geçiriyor , önümüzdeki zamana ait planlamalarda bulunuyoruz. Ülkemizin gerçek gündemini, konuşacağımız bu toplantının, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek şunları söyledi:
“Ekonomik krizin vatandaşlar tarafından derinden hissedildiği bugünlerde internet üzerinden 'böbreğimi satmak istiyorum' diye arama yapanların sayısında patlama oldu. İş arayan sayısında ciddi artış görülürken, söz konusu veriler ülkenin içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi. 
Asgari ücret ülkemizde temel ücret haline geldi. Türkiye yüzde 36 ile zirvede yer alırken, ülkemize en yakın ülke yüzde 15 ile Slovenya oldu. Aradaki ciddi fark dikkat çekti .İktidarın döviz kurunda yaşanan dalgalanmaya karşı çözüm olarak getirdiği Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin devlete maliyeti 14 milyar TL olarak belirlendi. Ekonomide işler kötüye doğru giderken, emekliler 2 bin 500 TL ile hayat mücadelesi veriyor. Ciddi yoksulluk yaşayan emekliler gıda ürünlerine ulaşmakta zorluk çekiyor. Durum böyleyken, emeklilerin iş aradığı verilere yansıdı.
Kur korumalı mali mevduatın Devlete ilk maliyetleri belli oldu. Böbreğini satmak isteyenlerin oranı yüzde 400 arttı. Açlık, yoksulluk sınırında son durum belli. Kiralar bir yılda yüzde 84 arttı. 2 ayda yaklaşık 1894 şirket kapandı.50 kuruşun maliyeti 1,47 liraya yükseldi. Tarımda üretici enflasyonu rekor tazeledi. Gübreye 16 gün içinde yüzde 195 zam yapıldı.
2020 yılı itibarıyla Avrupa’nın 31 ülkesi arasında kendi otomobiline sahip olmayanların oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye’dir.Müslümanlar bir tarağın dişleri gibi yan yana olmalı.
Son olarak dış politikaya da temas ederek toplantımızı sonlandırmak istiyorum. İç politikadaki gelişmeler öylesine yoğun ki, zaman zaman dış politika ihmal ediliyor. Ama Türkiye, herhangi bir ülke değil ki! Dış politikayı ihmal etme lüksü hiçbir ülkenin yok ama Türkiye'nin hiç yok! Dünyanın en stratejik konuma bulunan ülkesidir Türkiye. Tarihi müktesabıtımız, coğrafi konumumuz ve sorumluluklarımız gereği biz asla edilgen bir dış politika yürütemeyiz. 
Ne zaman Türkiye, "şahsiyetli bir dış politika"yla; bölge ülkelerini ve İslam alemini derleyip ve geri bırakılmış mazlum ülkeleri toparlayacak?Ne zaman Herzog'tan, Putin'den, Biden'den esirgenmeyen dostluk, İslam ülkelerinin yöneticileri arasında neşet edecek? Biz nasıl bu zulümlere sessiz kalabiliyor, emzikli bebeklerin bombalar altında can vermesine duyarsız, Müslüman kardeşlerimizin evlerinden , yurtlarından sürgün edilmesi karşısında hissiz  kalabiliyoruz Allah aşkına?Allah aşkına artık kendimize gelelim, üzerimizdeki bu ölü toprağını atalım; mazlumlara ve meselelerimize sahip çıkalım,sorumluluklarımızı kuşanalım”
Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’un konuşmasının ardından İl Divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi