Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Kozlu sahilinde 3 gün süren konserleri eleştirdi.

Üstünyer yaptığı açıklamada, “24/25/26 Eylül tarihlerinde Zonguldak İlimiz Kozlu İlçesinde özel bir firma tarafından pop müzik konserleri düzenlenmiştir. Konserleri düzenleyen firmanın ana sponsorunun bir bira firması olduğu iddia edilmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Konser alanında su gibi içki tüketildiği katılımcıların basına verdiği beyanatlardan anlaşılmaktadır.Adı geçen sahil bandı daha önceki yıllarda yaşanan olumsuz birçok nahoş asayiş olaylarından dolayı kamp/çadır vs. gibi konaklamalara yasaklanmış iken bu konser süresince serbest bırakılmıştır. Buradaki mesele kişisel tercih/özgürlük meselesini aşmış, kamu desteği ile anayasal bir görevin ihmal edilmesi hatta olumsuz yönde teşvik edilmesi meselesine dönüşmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Kozlu Belediyesi her ne kadar bizim olay ile ilgimiz sadece yer tahsisinden ibaret dese de; hem firmanın duyurularında “Kozlu Belediyesinin katkılarıyla” ibaresi yer almış hem de firmanın internet sayfalarında Kozlu Belediyesi ismi ve arması yer almıştır. Dolayısıyla konserlerin en büyük destekçisi yer tahsisini yapan Kozlu Belediyesi olmuştur. Ayrıca doğası gereği bu tür etkinliklerde pandemi tedbirlerine ne kadar uyulduğu da bilinen bir gerçektir.

Bir kaç aydır ismi açıklanmayan bir hayırsever tarafından yaptırılan Uzunmehmet Camii'ni yerlere göklere sığdıramayan iktidar mensuplarının aynı caminin 2 dakika ilerisindeki alanda böyle bir etkinliğe destek olmasını/izin vermesini/yer tahsisini kamuoyunun takdirlerine arz ederim. Ne diyelim durmak yok yola devam” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi