İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yapılan İl Başkanları çalıştayını değerlendirdi.

Üye sayısını en çok artıran parti konumunda olduklarını belirten Erkmen, “Her 3 ayda bir Yüksek Seçim Kurulu partilerin üye sayılarını açıklıyor, o sayılara baktığımız zaman en çok üye artışını sağlayan parti İyi Partidir” dedi.

Türkiye’nin ekonomik şartlarında hükümetin artık vatandaşa söyleyecek çok sözü kalmadı diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

SEÇİM HAZIRLIKLARINI GÖZDEN GEÇİRDİK

“Geçtiğimiz hafta iki gün süren bir çalıştay gerçekleştirildi. Bizzat Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de katıldığı ve baştan sona takip ettiği, genel başkan yardımcılarımızın yine bizzat takip ettiği, 81 il başkanımızın katıldığı çalıştay çok verimli geçti. Bu çalıştayda bir taraftan İYİ Parti olarak bizler partimizin projelerini en detayına kadar bunların sunumlarını izlemek sureti ile vatandaşımıza daha detaylı olarak bu projeleri anlatma anlamında bilgilendirme yapıldı. Bunun yanında seçim hazırlıkları gözden geçirildi. Bildiğiniz üzere seçim yasası Meclis’te görüşülüyor. Bu getirilen değişiklikler bir yıl sonra yürürlüğe giriyor ama dikkat çekici maddeler var içerisinde bazı tuzaklar var ve bunlar konuşuluyor. Bunlar hakkında bilgilendirme yapılıyor. Mesela örnek olarak söyleyeyim; herkesin bildiği ve kanunen de geçerli olan yürürlükte olan mevzuata göre seçim kanununda yapılan değişiklikler üzerinden ancak bir yıl geçtikten sonra yürürlüğe girebiliyor. Ama enteresan bir madde var bunun içerisinde bu görüşmelerin o da seçim kurulularının yapısı ile ilgili olan bir madde ki, bunun da yürürlük tarihinin hemen 3 ay sonra başlatmış oluyoruz. Şimdi bir yıl sonra eğer bu uygulamaya geçecekse niye seçim kurullarının yapısı hem kuraya tabi tutularak yeni baştan değiştiriliyor, bunların da yürürlük süresi daha erkene çekiliyor. Bun neyi gösteriyor; bu Sonbahar gibi her hâlükârda bir erken seçim gibi veya baskın seçim gibi bir seçime de hazırlıklı olmamızı gösteriyor.

HÜKÜMETİN VATANDAŞA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜ KALMADI

Burada yapılacak olan seçimlerde şunu görebiliyoruz, Türkiye’nin ekonomik şartlarında hükümetin artık vatandaşa söyleyecek çok sözü kalmadı. Gördüğünüz üzere hep cek-cak, yapılacak, edilecek, şu edilecek, böyle yapılacak. Yani umut dağıtılarak siyaset yapılıyor halbuki bizim insanımızın artık umuda değil, gerçekçiliğe ihtiyacı var. İnsanlar umutla karınlarının doymadığını görüyor ve somut olarak şu anda karınlarını doyurma peşindeler. Hepimiz piyasalardan gözlemlediğimiz üzere işçisi, memuru, emeklisi, esnafı perişan hallerde. Her sektördeki insanlar kan ağlıyor. Türkiye’deki bu siyasi tablonun artık siyasi iklimin değişerek daha yumuşaması gerekiyor, insanların kucaklaşması gerekiyor ve birlik, beraberlik içerisinde Türkiye’nin yeni bir kan değişikliğine ihtiyacının olduğunu görüyoruz. Bu da milletimizin sağ duyusu ile sandıkta gerçekleşecektir. Onun için bunların hepsinin görüşüldüğü, konuşulduğu ve parti olarak da gerekli hazırlıkların gözden geçirildiği bir çalıştay sürecini geçirdik. Teşkilatların yapısı, teşkilatlara düşen görevler, genel başkanlığın teşkilatlarla ilişkileri ve beklentileri bunlar orada masaya yatırıldı ve sonuç itibari ile İYİ Parti kadroları ile projeleri ile şu anda seçime hazır vaziyette.

İYİ PARTİ KADROLARI SEÇİME HAZIR

Biz şu anda bildiğiniz üzere üye sayısını en çok artıran parti konumundayız. Her 3 ayda bir Yüksek Seçim Kurulu partilerin üye sayılarını açıklıyor, o sayılara baktığımız zaman en çok üye artışını sağlayan parti İYİ Parti. Bu da insanlarımızın teveccühünü gösteriyor ve geldiğimiz noktada da Sayın Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Parti kadroları ile teşkilatları ile birlikte seçime hazır ve inşallah seçimde de en iyi sonucu alacak milletimizin takdiri ile iktidara oynayan bir parti olduğunu herkese gösterecektir, biz buna inanıyoruz. Bu arada; yine toplantı sırasında 6 partinin bir araya gelip güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistemle ilgili yapmış oldukları çalışmalar da masaya yatırıldı. Genel Başkan yardımcımız tarafından bu konuda bilgilendirme yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN ARTIK İFLAS ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Sonuç itibari ile ortada vatandaş arasında tek adam sistemi dediğimiz ama resmi adı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olan sistemin Türkiye’yi çıkmaza soktuğunu, her ne kadar bu yürürlüğe girerken ‘şöyle iyi olacak, böyle iyi olacak, Türkiye şöyle iyi olacak’ dendiği halde bugün onların hepsinin terse döndüğünü ve geldiğimiz noktada hükümet sisteminin artık iflas ettiğini görüyoruz. Bu sistemden de kurtulup, iyileştirilmiş parlamenter sistemi içerisinde bu 6 partinin b amaç doğrultusunda yani hukukun tekrar üstünlüğünün kılındığı, kuvvetler ayrılığının Türkiye’de tekrar geri geldiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygınlığına kavuştuğunu, şu anda bildiğiniz üzere geri plana itilmiş ve fonksiyonları çoğunlukla elinden alınmış bir Meclis’le karşı karşıyayız. Bunların ortadan kaldırıldığı sistemin tekrar yürürlüğe konulması için bir fikir birliğine varılan partilerin bu anlamdaki yaptıkları çalışmalar da değerlendirilmiş oldu.

EN KISA SÜREDE SEÇİMİN YAPILMASINA TARAFIZ

Özellikle de bu partiler arasında da herkes kendi partisinden başlayarak seçim güvenliği de en önemli maddelerden birini teşkil ediyor. Çünkü bir taraftan bir yıl uygulanmayacak değişikleri tartışıyoruz, bir taraftan da hemen seçim kurullarının yapısını değiştirip o değişikliği çok kısa süre içerisinde yürürlüğe girdiği bir manzara ile karşı karşıyayız. Bunlar hep işin hukuken garabetini gösteriyor. Buna uygun olarak da biz Türkiye’de İYİ Parti olarak, gerekse Zonguldak’ta parti teşkilatı olarak her an yapılacak seçime hazır vaziyetteyiz. Biz yeter ki milletimiz şu sıkıntılardan kurtulsun, bize düşen görev bu umudu diri tutmak, vatandaşımızın umudunu kaybetmeden iktidarın sandıkta değişeceği günü beklemesini söylemek olacaktır. En kısa sürede de İYİ Parti olarak da biz seçimin yapılmasına taraf olduğumuzu ve sandığın bir an önce milletin huzuruna getirilmesini de her vesileyle yineliyoruz. Ben Türkiye’nin siyaseten çok daha iyi noktaya gideceğini orada yapılan bir takım çalışmalarından verilen bilgilere göre de İYİ Parti’nin Türkiye’de milletin umudu olduğunu bir kez daha gördük ve bundan da gururlandık. Artık önümüze bakacağız ve biz bundan sonra da sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi