TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak şube başkanı Çağlar Öztürk yayınladığı mesaj ile “TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

Öztürk mesajında, “23 Nisan 1920, tarihimizin en önemli dönüm noktalarındandır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) Kurulması ile egemenlik, kayıtsız ve koşulsuz olarak millete geçmiş, tam bağımsız Cumhuriyet’in ilanı yolunda çok önemli bir adım atılmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Milletimiz o gün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile kenetlenmiş ve çıktığı bu yolda bağımsızlığını yeniden tesis etmeyi başarmıştır. Millî mücadele ve ulusal kurtuluşun en önemli günü olan 23 Nisan TBMM’nin açılışı daha sonra Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulan yüce meclisin bugün 100. yaşını kutluyoruz. İşgal altındaki topraklarda, türlü zorluklar altında bağımsızlık mücadelesi veren halkımızın çabaları, emekleri ve kanları ile o günün koşullarında dahi demokrasiye olan inançtan ödün verilmeden kurulan TBMM, bugün siyasi irade tarafından etkisizleştirilmiş ve itibarsızlaştırılmıştır. 

Dünyayı ve ülkemizi oldukça olumsuz şekilde etkileyen korona salgınını yaşadığımız bu zor günlerde; ayrışmak yerine birleşmek, bölünmek yerine bütünleşmek gerekirken bu salgın dahi ülkemizde siyasi propaganda malzemesi haline getirilmiştir.

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerin bilimin ışığında alınacak her türlü önleme uyarak atlatılacağından kuşku duymuyoruz, ancak salgın kontrol altına alınıp normal yaşantımıza döndüğümüzde Dünyada ve ülkemizde siyaset ve yönetim şekilleri yeniden tartışılacak ve Dünya salgından önceki eski düzeninde olamayacaktır.

Ülkemizi ve ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla emperyalist düşman işgalinden kurtaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere vatan ve görev uğruna hayatlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Ulusal Kurtuluş savaşımızın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılı kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi