Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanı Cemal Demircioğlu yaptığı açıklamada, “Enerji piyasası düzenleme kurumu, aldığı bir kararla termik santrallerin elektrik satışlarına düzenleme getirdi” dedi.

Demircioğlu açıklamasında, “Milli Yol iktidarında; hedefimiz enerjide, madencilikte kömürde, tamamen yerli kaynaklara yöneleceğiz. Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracağız” diyerek şunları söyledi:

“Düzenleme ile ithal edilen kömürde elektrik üst satış limiti 2500 TL, Yerli kömür kullanılan santrallerde ise 1200 TL üst satış limiti getirmişti.EPDK' nın bu uygulaması ile yerli kömür üretimi zora sokularak, ithal kömür teşvik edilecektir. Zira Zonguldak kömür havzasında üretilen kömürün büyük bir kısmı Termik santrallerde yerli kaynak olarak kullanılmaktadır..

Dünya'da ki son gelişmelerle doğalgazın tedariğinde yaşanacak sıkıntı ve kesintilere karşı, birçok ülke, kömürle çalışan termik santrallerine ilave yapılarak kapasiteleri artırılırken, maalesef bizde bu uygulama ile tam tersi yaşanacaktır. Neticede Zonguldak'a ekonomik sıkıntı ve işsizlik olarak yansıyacaktır. Enerjide dışa bağımlılığımızı daha da artıracaktır.

Yoğun emekle yeraltından madencinin iki büklüm alınteri ile çıkardığı kömürü, açık işletmelerle kıyaslamayı kabul etmiyoruz...Emek ve alınterini hiçbir kantarda tartamazsınız.

Bizler Milli Yol Partisi olarak, " Yerli kömür" den yanayız. Zonguldak madencisinden yanayız..

İthal kömüre teşvik, ülke kaynaklarının yabancı madencilere aktarımı demektir. Bu durumu kabul etmiyoruz.. Milli Yol iktidarında; hedefimiz enerjide, madencilikte kömürde, tamamen yerli kaynaklara yöneleceğiz.Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi