AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında “Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı bu vatanı, siz gençlerimizle daha güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum. Sizler bu Aziz vatanın teminatısınız. Bu vatan, sizlere emanettir. Yürüdüğünüz bu yolda bahtınız açık olsun” dedi.

19 Mayıs 1919 tarihinin bir milletin uyanış tarihi olduğunu belirten Hamdi Uçar, bu bugünün gençliğe bayram olarak armağan edilmesinin 19 Mayıs’ı daha da anlamlı kıldığını söyledi.

“İstiklal bilinciyle yetişen gençlerimiz dün olduğu gibi bugün de geleceğimizin teminatıdır” diyen Uçar şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve beraberindeki kahramanların 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş, bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, verimli, üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Çünkü, gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır.Bu vesileyle geleceğimizin güvenceleri sevgili gençlerimizi muhabbetle selamlıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını gönülden tebrik ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi