AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Uçar, “İnanıyorum ki vatan ve millet aşkıyla, her alanda donanımlı bireyler olarak yetişen çocuklarımız, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak, dünyanın bugünden daha güzel olmasını sağlayacaktır.” dedi

23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin hâkimiyetinin kayıtsız şartsız bütün cihana ilan edildiği, şanlı tarihimizdeki en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Hamdi Uçar şunları söyledi:

“Tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen o dönemde Meclisimizde alınan kararlar; milletimizin istiklal ateşini körüklemiş ve birbiri ardına gelen zaferlerimizin mührü olmuştur.23 Nisan 1920 ruhu, üzerinden 102 yıl geçmesine rağmen hâlâ ilk günkü aydınlığıyla büyük hedeflerimize giden yolda aziz milletimize rehberlik etmektedir. Hepimiz biliyoruz ki medeniyet yarışının bir sonu yoktur. Bizler ulaşabildiğimiz en son noktada bayrağı sevgili çocuklarımıza emanet edeceğiz. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. Yılını kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102 yıllık tarihinde defalarca millet ve hürriyet düşmanı hainlerin saldırısına maruz kaldığını hatırlatan UÇAR, “TBMM en son 15 Temmuz saldırısında doğduğu gün kadar taze hürriyet ve bağımsızlık ruhuyla dimdik ayakta kalarak “Gazi Meclis” unvanını pekiştirmiş, milletimize zincir vurmaya kalkan çılgınlara ders, milletimize ve mazlum milletlere umut vermiştir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi