Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu oldu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Türkmen’e ZGC’ye yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek Türkmen’in Zonguldak’ın geçmişten bugüne gelen bir hafızası olduğunu ifade etti.

Konuşmasına Filyos Projesine değinerek başlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise Zonguldak’ın Osmanlıdan beri enerji üssü olduğunu belirterek şunları söyledi:

ZONGULDAK HAK ETTİĞİ YERİ ALIYOR!

Kömür o gün vardı çok kıymetliydi bugünde kömür çok kıymetli. Zonguldak hak ettiği yeri alıyor. Liman yapılırken doğalgazın çıkacağı bilinmiyordu. Arandı ve doğalgazda bulundu. Emeği geçen kimler varsa hepsini tebrik ediyoruz. Doğalgaz gerçek anlamda çok büyük değer. Son dönemlerde denizlerde keşfedilen en büyük rezervdir. İyi ki bu liman yapılmış, iyi ki arkasında serbest bölge ve endüstri bölgesi ilan edilmiş. Bu gazın çıkıp bugün gemilerimizin oradan hareket ederek ve rafineri tesislerinin bölgeye Türkiye Petrolleri tarafından kurulması buranın cazibe merkezi olmasını kat ve kat artırmıştır. Bakanımıza, valiliğimize yerli ve yabancı ülkelerden bölgeye yatırım için müracaat ediyorlar. Bakanlarımız Zonguldak’ın Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bakanlara, çalışan bürokrasiye çok büyük fırsatlar tanıyor ve arkalarında duruyor. Enerji ve tarım bugün dünyada çok önemli bir noktaya gelmiştir. Görevlendirilmişlerin arkasında siyasi olarak da büyük bir gücün olması gerekiyor o güçte Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

BARTIN’IN NÜFUSU ORANIN GELİRİNİ YEMEYE YETMEZ!

Gazetecilerin Filyos için Bartın’ın Zonguldak’tan daha fazla yararlanacağı söyleniyor bu konuda ne diyeceksiniz sorusunu Türkmen: “Bu projeleri Cenabı Allah Zonguldak’a nasip etmiş. Bartın bizim ilçemizdi ve biz bölge olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla bu proje Türkiye’nin projesidir. Zonguldak’a nasip olması çok önemlidir. Bartın’ın nüfusu oranın gelirini yemeye yetmez. Ama Bartın coğrafya itibariyle kendi yöremizdir. Oradan herkes istifade edecek. Bartın milletvekilleri tabi ki orayla ilgilenecek. Biz içinde yaşıyoruz onlar kenardan yüzmeye çalışıyor. İmkanları kim sunarsa insanlar o imkanlardan yararlanacaktır. Filyos ve Çaycuma gelişmekte olan bir bölgemizdir” diyerek cevap verdi.

400 MİLYON DOLAR KREDİ ALINDI

Karayollarının 2 ve 3’üncü etap çalışmalarının son durumu hakkındaki soruya Türkmen şu cevabı verdi; “Karayollarını ihaleye verdik şuanda orada çalışılıyor. Dünya Bankasından aldığımız kredi ile 4,5 kilometre demiryolu projesi hazır. Bunların yapılması için yaklaşık 400 milyon dolar kredi alındı.”

YERALTI ZENGİNLİKLERİMİZİ ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Amasra-B Sahasında yüklenici firma tarafından bir kürek dahi kömür çıkartılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Türkmen: “Ben orası açılırken fıçı ile inen adamım. Oraya indim, denetledim ve gördüm. Orada harika galeriler yapmışlar. Bugün kömür üretimine başlayacak seviyedeler. Üretime başladıkları an çok kaliteli kömür çıkartılacak. Buradaki rödevanslı sahalarda kömür çıkartılıyor santrallere satılıyor. Ama büyük üretimlerde kömürü çıkartıp bir yerlere satalım diye düşünülmez. Eğer kömürü enerjiye verecekse muhakkak orada santralin olması lazım veya taşkömürü ise demir çelik fabrikalarının olması lazım veya kurulması lazım. Biz kömür ocaklarını santral kurma şartıyla veriyoruz. Veya kurulu olan santral varsa siz bu santrale kömür üreteceksiniz diyoruz. Firma niye kömürü çıkartmıyor; “Kömürü bir yerlere satarak benim kazancım olmaz ben bunu kendi ürettiğim ham maddeyi elektrikte kullanayım” çabası içerisindedir. Orada yapmak istedikleri santral konusunda mahkemelik oldular ve santralin yapılması sakıncalı bulundu. Dolayısıyla yapamadı ancak neticede burada üretim yapılacak. Ama o yapacak ama başkası yapacak muhakkak üretim yapılacak. Yeraltı zenginliklerimizi biz ülkemize kazandıracağız.”

TTK’YA İHTİYAÇ DUYULDUĞU ZAMAN İŞÇİ ALACAĞIZ!

Türkiye Taşkömürü Kurumunun işçi açığı giderilecek mi sorusuna Türkmen: “TTK çok önemli ve kıymetli. Taşkömürü çok önemli ve kıymetli. Bunun için işçi alımı dahil her şeyi genel müdürlüğümüz, bakanlıklarımız ve bakanlarımızla konuşuyoruz. İhtiyaç var doğrudur o ihtiyacın ne zaman gerektiğine karar verilecek. Herhangi bir olmaz yok. Kömürümüz stratejik öneme sahip. İşçi alımı konusunda çalışma var TTK’ya muhakkak ihtiyaç duyulduğu zaman işçi alacağız! Bu sene kuruma işçi alınır mı diye sormayalım!”

BEN HÜKÜMETİN ÜYESİ DEĞİLİM!

Asgari ücret ve ülkenin içinde bulunduğu durum için ne düşünüyorsunuz sorusuna Türkmen, “Ekonomiyle ilgili ne söylememi istiyorsunuz. Tabi sıkıntılarımız var ama bunun bir geçmişi de var. Ben hükümetin üyesi değilim ama yasama organı üyesiyim. İktidar partisinin de çok sağdık bir üyesiyim. Asgari ücretin artırılması lazım” dedi.

ÜLKEYİ PARTİ MEZARLIĞI HALİNE GETİRMEYİN

Seçim kanunundaki değişiklik için ise Türkmen şunları söyledi. “Siyasi partilere aldıkları oya göre adaletli, eşit milleti temsil edecek imkan sağlayacak. Gürültü, patırtı fuzuli gürültü patırtıdır. Yüzde 7’ye inmesinin bir anlamı yok. Yüzde 7 olsa ne olacak yüzde 10 olsa ne olacak. Koalisyon olduğunuz zaman zaten yüzde 10’u aşıyorsunuz. Baraj dediğimiz olayın bir anlamı yok. Anlamlı ne oldu? İki tane şey oldu. Birincisi halka dayalı partinizi kurun milletle beraber olduğunuzu gösterin, kongrelerinizi yapın, 41 ilde örgütlenin havadan civadan ülkeyi parti mezarlığı haline getirmeyin. Önüne gelen parti kuruyor seçime gireceğim diyor. Halka dayanmadan yapılan işler doğru işler değildir, demokratikte değildir. İkincisi herkes ne kadar oy aldıysa o kadar milletvekili çıkartacak. Bunu neresinde sıkıntı var? Niye barajı yüzde 7’ye indirdik ola ki barajı aşamayanlar olurda bir araya gelirlerse onlara kolaylık sağlamak için. Temsilde adaleti daha fazla sağlamak için yüzde 7’ye indirdik yoksa bana göre bir anlamı yok. Doğru bir seçim sistemi getirdik. Kimse yenilgilerine bahane aramasın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi