Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan yaptığı açıklamada, “Büyük Devlet Adamı ve siyasetçi Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğum günü bugün. (25 Kasım 1917) Evet Bugün Doğdu Alparslan Türkeş. Türk'ün Başbuğu” dedi.

Turhan açıklamasında, “Siyasetçileri sevenler ve sevmeyenler her zaman mümkündür. Ancak Devlet adamları her zaman taktir edilir ve millet tarafından sevilir. Bu yüzden Merhum Alparslan Türkeş’i anarken ve yad ederken onun Türk Milletine kazandırdıklarıyla anmak ve yad etmek yerinde olacaktır” diyerek şunları söyledi:

“İlahlaştırılmış faşist devletçiliğe, putlaştırılmış nazist ırkçılığa inanılmaz. Fosilleşmiş şöhretlerin yaptığı gibi siyasi kariyerinin belirli bir dönemde faşist, belirli bir döneminde kapitalist, diğer bir döneminde sosyalist olmak, düşüncenin politika ahlakında yoktur. Ülkücüler, Türk´e aşık, Türk vatanına aşık Dokuz Işıkçılardır.

milliyetçiliği son yüzyılın en büyük mücadelesini Büyük Türk Hakan'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile7 düvele karşı, 60 ve 90'lı yıllarda Türkeş ve arkadaşları ile komünizme, faşizme, sosyalizme ve Emperyalizme karşı vermiştir. Nasıl ki günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi savunduğu politikalar ve içindeki yöneticiler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu 6 ok ideolojisinden uzaklaştırılmış ise Milliyetçi Hareket Partisi de Başbuğ Alparslan eş'in ortaya koyduğu 9 Işık doktrin'i ile uzaktan yakından alakası olmayan bir politikanın peşinden koşarak Türk milliyetçilerini temsil etmemektedir.

Genel Başkanımız Ümit Özdağ ile ZAFER PARTİSİ Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliği anlayışı ile Büyük Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı hazırlanan işgal senaryoya karşı samimiyetle mücadele eden tepki gösteren ve projeleri ile Türk milliyetçilerini temsil eden tek parti konumundadır.

Atatürk'ün resmine el uzatan İngiliz’i camdan aşağı atan Başbuğ Alparslan Türkeş gibi Türk milletinin Zafer'i için çalışıyoruz. Sözlerime bu duygu ve düşüncelerle son verirken "Bizim savunduğumuz Dokuz Işık'çı sistemin hedefi Türk Milletinin her ferdini mülk sahibi yapmaktır." Başbuğum Alparslan Türkeş'i bu veciz sözü ile anıyorum.

Başbuğum senin fikirlerin ile büyüdük ve aynı yolda devam ediyoruz..! Ad günün kutlu olsun Başbuğum. Evlatların seni unutmadı” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi