Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Pandemi sonrası dünyada her alanda olduğu gibi enerji sektöründe de ciddî bir kriz yaşanıyor” dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Dışarıdan ithal etmek döviz sıkıntısı nedeniyle zorlaşıyor, bu nedenle tıpkı petrol fiyatları gibi kömür fiyatları yükseliyor. Zonguldak’ın altında 1.5 milyar tonluk rezerv yatıyor, fakat Zonguldak’ta kömürün tonu 3 bin TL’yi buluyor” diyerek şunları söyledi:

“Taşkömürünün dünya piyasasında tonu 450 $’ı bulduğundan ithal kömürle artık ne ısınma sorunu çözülür ne de ağır sanayinin enerji ihtiyacı karşılanır. Çözüm Vatan Partisi’nin planlı, tasarruf, yatırım, istihdam, üretim odaklı modelinde. Vatan Partisi olarak Zonguldak’ımızı Pazartesi günü ziyaret etmesi beklenen Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a 30 Ocak 2022’de gerçekleştirdiğimiz “Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı’mızda kararlaştırdığımız kömür üretimini artıracak, önerilerimizi sunuyor, işçi alımıyla ilgili açıklama bekliyoruz:

TTK’nun hantal bürokratik yapısı gerekli yasal düzenlemelerle yeniden tanzim edilmeli TTK Türk Ticaret Kanunu’na göre çalışan bir kamusal kuruma dönüştürülmelidir. TTK’da hızlı, etkin, verimli bir yönetim ve üretim için özelleştirilen birimleri kamulaştırılmalıdır. TTK’nın işçi açığı giderilmelidir. Hâlihazırda 5-6 bin civarı üretim işçisi kalmıştır. TTK’nın norm kadro açığı giderilmeli, düşürülen norm kadro sayısı yükseltilmelidir. İlk etapta hazırlık işçisi dahil 8 bin işçi alınmalıdır. TTK’ya yapılacak 2.5-3 milyarlık yatırım TTK’nın yapısal dönüşümü ve teknolojik iyileştirmeleriyle her yıl 10 milyon ton kömür ithalatından tasarruf sağlayacak, dövizimiz yurdumuzda kalacak. Zonguldak’ımızın gençleri iş bulacaktır. Kriz var, ama fırsat da var. Krizi fırsata çevirelim, Zonguldak’ı madenci feneriyle aydınlatalım. Tüm Zonguldak’ın Zonguldak Belediyesi ile sanayicisi, esnafı, işçisi, işsizi, emeklisiyle ortak beklentisi TKK’ya işçi alınması, TTK’nın ve Zonguldak’ın ihyasıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimizde ağırlarken önerilerimizi ve TTK’ya ilk etapta 8 bin işçi alınması talebimizi değerlendirmelerine sunuyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi