Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan binlerce işçinin, kurumun banka maaş promosyon anlaşmalarının yenilenmesi için meraklı bekleyişi sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK’nın banka maaş promosyon anlaşmasının bir an önce güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Enflasyondaki büyük artış, ekonomik kriz ve satın alma gücündeki gerileyiş nedeniyle yaklaşık 2,5 yıl önce yapılan anlaşmayla belirlenen bedelin bir anlamının kalmadığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Daha fazla zaman kaybedilmeden artık somut bir adım atılması gerekmektedir” dedi.

Kurumlar ile bankaların maaş anlaşmalarında artık 40 bin liralara varan promosyon ücretlerinin belirlendiğini söyleyen Milletvekili, bu ücretlerin dolaylarında, Kurumun tüm çalışanlarının menfaatine olacak şekilde kapsayıcı bir anlaşmanın mümkün olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

“TTK’nın maaş promosyon anlaşması 01.05.2020 tarihinden başlayacak şekilde 5 yıl süreli olarak 06.04.2020 tarihinde imzalanmış bulunmakta. Söz konusu anlaşma dahilinde kurumda görev alan personele 4.050 TL tutarında bir promosyon ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ancak enflasyondaki büyük artış, ekonomik kriz ve satın alma gücündeki gerileyiş nedeniyle yaklaşık 2,5 yıl önce yapılan bu anlaşmayla belirlenen bedelin artık bir anlamının kalmadığı ortadadır.

Çeşitli kurumlar ile bankaların arasındaki anlaşmalarda bu nedenle peş peşe revize ediliyor. Bugün artık 40 bin liralara varan promosyon anlaşmalarının yapıldığını görmekteyiz. Kurumda görev alan binlerce madencimiz de haklı olarak bu anlaşmanın artık yenilenmesini talep ediyorlar. Bu yönde büyük bir beklenti var. TTK’nın tüm çalışanlarının menfaatine olacak şekilde, kapsamlı bir anlaşmanın yapılması şu an için mümkün durumda. Bu nedenle daha fazla zaman kaybedilmeden artık somut bir adım atılması gerekmektedir. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi