Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın Zonguldak programları kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın beraberinde partisinin milletvekilleri Ahmet Akın, Müzeyyen Şevkin, Baha Ünlü, Atila Sertel, Yıldırım Kaya, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun ve yönetimleriyle GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile yönetimini sendika binasında ziyaret etti.

AKIN: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA KURUMA BEŞ BİN İŞÇİ ALACAĞIZ

Ziyarette ilk konuşmayı yapan CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi: “Türkiye Taşkömürü Kurumunda norm kadroların yerine gelmesiyle alakalı iktidardakiler daha önce sizlere söz verdi ama olmadı ben sizlerin huzurunuzda söz veriyorum iktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi burada acil istihdam edilmesi gereken 5 bin işçiyi alacağız. Çünkü burada norm kadro eksikliğinden kaynaklanan büyük sıkıntılar var. Bu durum hem yeteri kadar verimli çalışılamamasına hem de galerilerde güvenliğin aksamasına neden oluyor. Zonguldak emeğin kenti iken emeklilerin kenti olma yolunda ilerliyor. Ayrıca kuruma yatırım gerekiyor. Bu konuda yaptığımız çalışmamızın sonuç bildirgesinde ifade ettiğimiz gibi burada acilen yatırıma ihtiyaç var. Bu yatırımı da iktidara gelmemizin hemen ertesinde yapacağımıza söz veriyoruz. Emeğin başkenti taşkömürünün de memleketinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah daha güzel işleri hep beraber yapacağız.”

YEŞİL: TTK SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMDUR

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise bizim sözlerimize tercüman oldunuz diyerek başladığı konuşmasında: “Bizim önceliğimiz Zonguldak, bizim önceliğimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu. Taşkömürü Türkiye’de sadece Zonguldak’ta çıkıyor ve stratejik önemi var. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın taşkömürüne ihtiyacı var Türkiye Taşkömürü Kurumunun da işçiye ihtiyacı var. Bu memleket büyük sıkıntılar çekti o zamanlar biz taşkömürü ile ayakta durduk. Kurtuluş savaşı sonrasında yatırımlar ve sanayileşme Zonguldak’ta başladı. Bu noktada taşkömürünün önemini biz yıllardır anlatıyoruz. Geldiğimiz noktada kurumun işçi açıkları var, istihdam eksikliği var, yatırım eksiklerimiz var. TTK siyaset üstü bir kurumdur. TTK’yı ayakta tutmak iktidarın, muhalefetin ve bizlerin görevidir. Bu noktada dilimiz döndükçe TTK’nın önemini anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah iyi günler yakında gelecek. Hep beraber mücadelemize devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi