Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Zonguldak ve ülke gündemleri hakkında açıklama yaptı.

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse beraberinde MHP İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Özdemir ve partililerle beraber ZGC’yi ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, MHP Zonguldak İl Başkanı ve beraberindeki heyeti Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinde ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Barış Pınarı Harekatında mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetine Cenabı Allah yardımcı olsun diyerek sözlerine başlayan MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, konuşmasına şöyle devam etti:

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

“Barış Pınarı Harekatı ülkemiz için çok önemli bir adımdır ve Türkün Türk’ten başka dostu olmadığının da ispatıdır. Görüldüğü gibi bir tek Türk Devletleri yanımızdadır bütün dünya karşımızdadır. Ama bütün dünya karşımızda da olsa ‘Bir Türk dünyaya bedel’ diyorsak biz hepsinin üstesinden geliriz. Zaten bizim bizden başkasına ihtiyacımız yok. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu mücadelede hakka yürüyen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Her zaman ordumuzun ve devletimizin yanındayız. Çalışmalarımızın ruhunda cumhur ittifakı da vardır. Bu bağlamda devletimizin yaptı her doğrunun yanındayız, yanlışında yapıcı, yol gösterici siyaset anlayışıyla karşısındayız.

ZONGULDAK SESSİZ VE ÖKSÜZ KALMIŞ BİR ŞEHİR!

Zonguldak sabah evinden besmeleyle çıkıp, maden ocağına girip kimi zaman şehadetle dönenlerin memleketi. Besmeleyle evinden çıkıp siftah yapamasa bile buna da şükür diyenlerin memleketi. Ama Zonguldak bu güne kadar sesini duyuramamış. Sessiz ve öksüz kalmış bir şehir. Biz aklımız hep Zonguldak diyerek, cumhur ittifakı ruhuna bağlı kalarak yo gösterici, sorumlu siyaset anlayışıyla üstümüze düşen vazifeyi yapıyoruz.

TYP KAPSAMINDA ÇALIŞACAKLAR KURA İLE ALINSIN

Zonguldak’ta sorunların başında işsizlik geliyor diyorlar. Maalesef halkımız 6 ve 9 aylık Toplum Yararına Programa mahkum kalmış durumda. Biz buna bile müdehale ettik. Aldığımız duyumlara göre listelerin yapıldığı, birilerinin isim verdiğini duyduk. İnsanlar kapılarda sıra beklerken, kuradan ismimiz çıkacak diye beklerken birilerinin isim listesi yapması bizleri rahatsız etti. Sayın Valimiz ve İŞKUR İl Müdürümüzle görüştük bundan sonraki işçi alımlarının kuraya dönmesi için elimizden geleni yaptık. Sağolsun sayın valimiz ve İŞKUR İl Müdürümüz bizleri dinlediler. Bundan sonra işçilerin kurayla alınması ve alımlara şaibenin karışmamasını bekliyoruz.

ŞEHRİMİZDE ÇARPIK İMARLAŞTIRMA VAR

Zonguldak Belediye Başkanımızın açıkladığı projeyi destekliyoruz. Zonguldak’la ilgili olumlu ne yapılıyorsa biz yapılanı destekleriz. Ancak bazı tavsiyelerimiz olacak. Belediye Başkanımız özellikle yeşil alanların çok olması, şehre bir düzen gelmesi için açıklama yapmıştır. İnsanlarımız ağaçların gölgesine gitmelidir diye bir açıklama yapmıştır. Fakat öyle bir imarlaşma planı var ki bu projeler yapılırken imar planında da bir değişiklik yapılmasını istiyoruz. Çünkü insanlar ağaç gölgesine gidelim derken ağaçlar binaların gölgesinde kalmış durumda. 5 kat ruhsat verilecek yere 10 kat ruhsat verilirse ağaçlar bu binaların gölgesinde kalır. Şehrimizde çarpık bir imarlaşma, ruhsatlandırma var.

KALDIRIM DÜZENLEMESİNİ DESTEKLİYORUZ

Belediye Başkanımız bina ve cadde üzerlerine çeki düzen vermeye başladı. Doğrudur ve destekliyoruz. Yalnız; birde bu dükkanların ruhsatları var mı ona bakılması lazım! Eğer apartmanların ikinci katına, mesken olan yerlere kahvehane, lokal açılıyorsa, merdiven altı dükkan kiralanıp yan taraflarına 20-30 tane masa atılıyorsa bunda bir yanlış vardır. Çünkü hakkıyla ruhsat alıp, stopajını, kirasını ödeyip vergisini veren insanların burada hakkı burada zayi olmakta diye düşünüyoruz. Ayrıca ruhsatsız bir işyerinde ölümlü bir kaza olursa sorumlu kim olacak? Bu konunun değerlendirilmesi gerekiyor.

OKUL YIKIP OTOPARK YAPILMASI ACI BİR DÜŞÜNCE!

Son günlerde Kız Meslek Lisesinin yıkılması gündeme geldi. Biz aylar önce b konuda tepkimizi dile getirdik. Bir okulun yıkılıp ta onun yerine otopark yapılması acı bir söz, acı bir düşüncedir. Okulu yıkalım otopark yapalım düşüncesini anlamakta zorluk çekiyoruz. Hastane buraya yapılırken ruhsatında, imar planında hiç mi otopark yoktu. Bu plan yapılırken ruhsat bakanlığa gitti onaylandı. Bakanlık bunu otoparksız mı onayladı? Bunun ruhsatına belediye nasıl izin verdi? Bunların da sorgulanması gerekiyor. Hadi diyelim otopark oraya yapıldı işletmesini kim yapacak? Devlet mi yapacak yoksa birileri bunun peşinde mi? Şaibeler ve duyumlar var. Biz bu konularında dikkate alınmasını istiyoruz.

ANKARA’DAN BAKANIN ZONGULDAK’A GELİP BAKIP GİTMESİ YETERLİ DEĞİL!

Zonguldak’ta yapılması gereken çok şey var ama bunlarda iktidar partisinin ve ana muhalefet partisinin yetersiz kaldığını düşünüyoruz. Eğer Ankara’ya gidip lobi yapacaksanız biz zaten bu işte varız. Sizin gücünüze güç katalım. Ankara’dan bir bakanın Zonguldak’a gelip bakıp bakıp gitmesi yeterli değildir. Bakmak çözüm değildir. Bir şeyler yapmak lazım.

TTK KAPANACAK!

Türkiye Taşkömürü Kurumu sadece üretim yeri değildir. Devletin verdiği yetkilere bakarsak TTK kömür üretiminin dışında yan tesisler kurmak, buna bağlı türevler üretmek zorunda. Atatürk’ün en çok değer verdiği yerdir burası. Bu kurum bu gidişle yakın zamanda kapanacak. Kuruma 1500 işçi alınıyor ama şu ana kadar 2 binden fazla emekli var. Bundan sonrada emekli olan madenci sayısı artacak. Dolayısıyla TTK kapanacak. TTK’ya şirket gibi bakmamak lazım. TTK bölgeye güç veren, milli değeri olan bir yerdir.

ZONGULDAK’IN BİR TARAFA İTİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Zonguldak Ticaret Sanayi Odasının BAKAP isimli bir projesi var. Bu projenin gündeme alınmamasını biz acı olarak görüyoruz. Zonguldak’ın bir tarafa itildiğini görüyoruz. Sanki cezalı gibi! Zonguldak cezalı bir şehir olamaz! Buradan iktidar ve ana muhalefet partisine sesleniyoruz; Gelin hep beraber yaşadığımız, son nefesimizi vereceğimiz Zonguldak’ımız için bir şeyler yapalım. Çünkü Zonguldak dikkatli bir şekilde yönetilirse bırakın bölgeyi Türkiye’ye yön verecek bir şehirdir. İçinde 2 il çıkmıştır buna rağmen Zonguldak dimdik ayaktadır.

İKTİDAR, SİYASİLER VE BÜROKRATLAR ÜLKE İÇİN BİR BÜTÜNDÜR

Bazı vekillerimizin hantal, metal yorgunluğu olan bürokratların görevden alınması konusunda açıklamaları var. Bunların kamuoyunda gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. İktidar, siyasiler ve bürokratlar bu ülke için bir bütündür. Varsa bir eksik bunu kendi aralarında halledip öyle yansıtılması gerekiyor. Çünkü onları atayanlarda kendileri. Bu konunun basın yoluyla konuşulmasını doğru bulmuyorum.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi