AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında Ordu’da gerçekleştirilen AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısını değerlendirdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısına Ordu, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat illerinin temsilcileri ile Zonguldak'tan İl Başkanı Zeki Tosun, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ile AK Parti’li ilçe ve belde Belediye Başkanları katıldı.

Toplantıyı güzel bir söyleşi şeklinde gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, şunları söyledi:

VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

“Ordu’da Karadeniz Bölgesi Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldık. 13 Belediye başkanımızla beraber, ben ve il Genel meclisi başkanımız, yerel yönetimler başkanımızın katıldığı toplantı verimli oldu. Sayın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Bey’in başkanlığında toplantı yapıldı. İlk gün; daha önce partimizde Belediye başkanlığı yapan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, aynı zamanda Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bey’in paylaşımlarıyla onların Belediye başkanlıkları döneminde yaptıklarıyla ilgili çok güzel bir söyleşi şeklinde toplantı yapıldı. En son gün yapılan değerlendirme toplantısında, Sayın Bakanlarımızın da katıldığı, yetkili daire müdürlerinin ve bölge müdürlerinin de olduğu bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Belediye başkanlarımız il, ilçe ve beldeleri ile ilgili konuları sayın bakanlarımıza, yetkililere, genel başkan yardımcımıza aktardılar. Verimli bir toplantı oldu. Tabi bu toplantılar daha önce Balıkesir’de yapılmıştı şimdi Karadeniz bölgesi Ordu’da yapıldı. Bizim Belediye başkanlarımızın da orada gördükleri tecrübelerden faydalanıp ilçelerinde, beldelerinde daha iyi bir çalışmalar yapacaklarını temenni ediyoruz, verimli bir toplantı oldu.”

MİTHATPAŞA 1-2 TÜNELLERİNİN TREN YOLU HATTI DEĞİŞİYOR

Mithatpaşa Tünelleri ve Atatürk Devlet Hastanesi çalışmalarına da değinen Tosun: “Mithatpaşa 1 ve 2 tünellerinin Kilimli’ye kadar olan kısmının viyadük ve kavşak çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa yılsonu itibari ile inşallah Kilimli’ye kadar olan kısmı açılacak. Bildiğiniz gibi asfaltlamalar başladı. Şu anda Mithatpaşa 1 ve 2 tünellerinin tren yolunun hattı değiştiriliyor. Hummalı bir çalışma var. Yılsonu itibari ile Ankara istikametinden gelen ve Kilimli tarafına geçecek olan araçlarımız şehre girmeden Kilimli’den çıkacak şekilde yoluna devam edecekler. Tabi orası bitiyor, onun peşinden de Kilimli, Çatalağzı, Muslu arasındaki ihale de yapılmıştı, ayanı firma devam edecek, şantiyeyi kurdular çalışmalara başladılar. Orası da hızlı bir şekilde yapılacak. Tabi Filyos’a kadar olan kısmın da projesi ve ihalesi yapıldı yakın zamanda orada da çalışmalar başlayarak Zonguldak-Filyos arasındaki bağlantı en kısa mesafeye düşecek hem de tehlikeli yolculuk yapmaktan vatandaşlarımız kurtulacaklar. Şehrin trafiği de inşallah rahatlamış olacak. Çok az bir zaman kaldı 3-4 aya kadar orası bitmiş olacak. Hastane inşaatımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Yılsonunda bitmesi gerekiyor. Fazla da bir şey kalmadı. Yavaş yavaş malzemeler de geliyor. Yılbaşı veya yeni yılın ikinci ayına kadar hastanemizi hizmete açmış olacağız” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi