Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığının düzenlediği basın toplantısında Zonguldak milletvekilleri, il başkanı, merkez ilçe başkanı ile Kozlu ve Kilimli belediye başkanları Zonguldak basınıyla bir araya geldi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, beraberinde AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Kozlu Özsut tesislerinde düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, ilde devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tosun açıklamasında, “Salgın Süreci, ülke genelinde olduğu gibi bizimde çalışmalarımızı aksatmış ve yavaşlamasına neden olmuştur. AK Parti Zonguldak teşkilatları olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla büyüklerimizi yalnız bırakmadık. Onları arayarak ihtiyaçlarının karşılanmasında ve eksikliklerinin giderilmesinde tüm teşkilat birimimizle yardımcı olduk. Kongrelerimize salgın nedeniyle bir süre ara verdik ve şimdi bizler için bayram havası taşıyan, teşkilatlarımızın daha sıkı kaynaşmasını sağlayan 8 ilçemizin kongrelerini tamamladık. Bizler Zonguldak AK Parti teşkilatları olarak hep bir aradayız” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak AK Parti teşkilatının başkanı olarak şunu söyleyebilirim. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, il ve ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle ve köy teşkilatlarımızın yanı sıra üyelerimiz ve delegelerimiz ile birlikte bir ve beraberiz.  Bu birlikteliğimiz hem teşkilat çalışmalarımızda, hem de ilimize hizmetlerin getirilmesi, gerekli yatırımların yapılması, projelerin hayata geçirilmesinde de sürmektedir.

Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Teşkilatlarımızın her kademesinde görev alan çalışma arkadaşlarımın hepsi son derece öneme sahip isimlerdir.  İl, ilçe Yönetimi, Mahalle ve Köy Başkanı olmasının hiçbir farkı yoktur. Hepsi de Zonguldak için, partimiz için ve halkımız için var güçleri ile çalışmakta ve emek sarf etmektedirler.

Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Birlik ve bütünlük içerisinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği ve ortaya koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışmaktayız. Zonguldak’ın kalkınması, gelişmesi ve yaşanabilir bir kent hale gelmesi için başlanan ve yapımı devam projeleri bir an önce tamamlayarak hayata geçirmek için birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz.

İFTİRA İÇERİKLİ TÜM HABER VE YORUMLARIN KARŞISINDAYIZ

Belediye Başkanlarımız ile ilgili olarak yalan ve yanlış dolu tamamen iftira içerikli olarak basında yazılarak dile getirilen tüm söylemlerin karşısındayız ve teşkilatlarımız ile birlikte Belediye Başkanlarımızın yanında yer almaktayız. Bu doğrultuda milletvekillerimiz ile ilgili karalamaya yönelik yalan ve iftira içerikli tüm haber, yorum ve yazıların da karşısındayız. Biz eleştirilmekten, yazılmasından rahatsızlık duymuyoruz. Eleştiriler ve öneriler tabi ki basında yer alacaktır. Ancak kamuoyunu yanlış algıya neden olacak yayınlardan kaçınılmalı ve doğru bilgiye ulaşmak için bu istişareler şehrimize olumlu katkı sağlayacaktır. Bizlerin görüşü alındıktan sonra yazılmasını ve kamuoyu ile paylaşılmasını isteriz. Hiç kimse kişisel hırs ve hesaplarını belediye başkanlarımızın ve teşkilatımızın üzerinden yapmasın, onlara mal etmesin. Biz AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğruların ve gerçeklerin yazılmasından yana olan tavrımızı sürdüreceğiz”

DEVLET HASTANESİ İNŞAATI HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun devam eden yatırımlar ile ilgili açıklamada yaparak, “400 yataklı devlet hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüzde 86-87 seviyelerinde inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki sene bu zamanlar bitecek. Dış cephe kaplamaları bitti. İçerde imalatlar devam ediyor. Acil hızlı bir şekilde yapılıyor, mekanik malzemeler geldi. Bu şekilde inşaat sürerse 2021 yılının 8-9 aylarında hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

ZONGULDAK ÇAYCUMA HAVAALANI

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Çaycuma Havaalanının geldiği son durum hakkında da açıklama yaparak, “Havalimanında mevcut 1881 metre boyunda 30 metre enindeki pistin uzatılması ve genişletilmesiyle ilgili çalışmalara Nisan ayında başlanılmış 250 metre uzatma çalışmaları tamamlanmıştır. İleriki yıllarda yılın 12 ayı uçak seferlerinin kesintiye uğramadan devam ettirebilmesi için mevcut pistin 45 metre genişletilmesi çalışmaları 1 Ekim 2020 tarihinde başlanılarak yaz sezona yetiştirilmesi planlanmış, 2021 Mart sonuna tamamlanması sağlanacaktır. Pist genişletme çalışmalarının tamamlanması ile pist boyu 2 bin 131 metre genişliği 45 metre ve 7 metrelik bankent genişliği 51 metre olacaktır. Bu gelişmeler sonucu 2021 yılı ilkbaharından itibaren bu sene Almanya’da sefer yapan Corendon Havayolları Türk Firması haftanın 4 günü Münster-Köln ve Dusseldorf’tan 14 Mayıs’tan itibaren seferlere başlayacak olup şu anda 2021 yılı biletleri satışa açılmıştır” dedi.

MİTHATPAŞA TÜNELLERİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Mithatpaşa Tünellerinde 3 Eylül 2020 itibariyle tünellerde ışık görme töreni yaptıklarını ifade ederek, “Şu anda T2 tünellerinde tünel içi nihai betonlama çalışması devam ediyor. 700 metrelik kısmının betonlanması tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor.

T1 tünelleri şu anda açık durumda elektromekanik ve aydınlatma işlemleri için hazır durumda. Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesinin bitim tarihi 31.12.2021’dir.

KİLİMLİ-ÇATALAĞZI ARASI

5 Km’lik geçiş için proje hazır ağır araçların Kilimli iç trafiğine girmemesi sağlanmış olacak” diye konuştu.

FİLYOS PROJESİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun konuşmasının son bölümünde Filyos Projesi ile ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi:

“Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in rüya projesi olarak bilinen Filyos projesinin önemli ayaklarından biri olan Filyos liman inşaatında sona gelindi yılsonunda hizmet vermeye hazır hale gelecek.

Hizmete başladığında 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesi ve ülkenin en büyük lojistik üstlerinden birisi haline gelecek.

Limanın bitmesiyle iş bitmiyor. Bu limanın bağlantı yollarının da en iyi şekilde tesis edilmesi gerekiyor.

Bu noktada limanın karayolu ve demiryolu bağlantısı çalışmalarında hızlı bir şekilde devam ediyor.

Yapımı devam eden Filyos Liman inşaatının ana ve tali mendirekleri tamamlanmıştır. Toplam 3 km uzunluğunda rıhtıma sahip olan limanın 14 metre derinlikli rıhtımları tamamlanmış ve limanın bu kesimleri gururumuz olan Fatih Sondaj gemisinin çalışmalarında ihtiyaçların karşılanması için kullanılmaya başlanmıştır” 

Tosun’un konuşmasının ardından Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun da ilçede devam eden yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da toplantıda söz alarak son günlerde hakkında çıkan haberler ile ilgili açıklama yaparak, “Ben ne söylesem haber oluyor ve yanlış anlaşılıyor.  Zonguldak’ta bir il başkanı benim hakkımda şikayette bulunuyor. Önce kendisine baksın burada yatacak yeri yok” diyerek tepki gösterirken, yeğenlerini işe aldı diye çıkan haberlere de tepki göstererek, “Bir tane yeğenimi işe aldım. O da mühendis olduğu için. Onun anne ve babası yıllarca buraya hizmet verdi” dedi.

AK parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de, bazı sorulan sorulara cevap verdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi