Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 14 Ağustos 2001 de kurulan, 3 Kasım 2002’de bundan 18 önce yapılan seçimlerde bugün iktidara gelen partisinin kuruluşunu kutladı.

Tosun yaptığı açıklamada, “3 Kasım AK Parti’mizin iktidara gelişinin 18’nci yılı. Tabi bununla ilgili biz etkinlikler düzenleyecektik genel merkez olarak. 1 milyon fide, 1 milyon üye şeklinde ama İzmir depreminden dolayı bu etkinliği ileri bir tarihe erteledik.  Ben, öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle felaketleri ülkemize göstermesin” diyerek şunları söyledi:

“Tabi 14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’miz, 3 Kasım 2002’de yani bundan 18 sene önce bugün iktidara geldi ve 18 yıldır da iktidarda. AK Parti’nin kuruluşundan ve iktidara gelişinden önceki o günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi mukayese ettiğimizde nelerin yapıldığını tüm vatandaşlarımız, herkes görüyor.  Nereden nereye geldik. O gün ülkemiz ne durumdaydı, şu anda ne durumda bunları gördük. En son İzmir depreminde devletimizin nasıl vatandaşımıza sahip çıktığını, anında müdahale ettiğini ve gerekli işleri, bütün yapılanları orada hep beraber izledik. Tabi isterdik ki böyle bir felaket yaşanmasın. Devletimiz yaraları sarma noktasında bütün imkanları ile seferber oldu. Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız herkes AFAD’ımız, Kızılay’ımız bütün bu birimlerle ilgili bakanlıklarımız vatandaşın yanında oldu. Bu da ülkemizin her geçen gün güçlendiğinin bir göstergesidir. Bunlar hep 2002’den sonra AK Parti’nin döneminde olmuştur.

“YAPILACAK İŞLERİ CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİĞİNDE BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Şu anda ülkemizde daha yapılacak işlerimiz var. Bunları da Cumhurbaşkanımız, Genel başkanımızın liderliğinde bir bir hayata geçiriyoruz. Bütün mesele insanlarımızın daha mutlu bir şekilde yaşaması. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz elinden geleni yapıyor.  Biz de teşkilatlar olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Ben AK Parti’mizin kuruluş yıldönümünün bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah daha uzun yıllar 2023’ler, 2050’ler, 2070’lere kadar partimiz iktidarda kalacak ve ülkemiz her geçen gün gelişmiş ülkeler seviyesine gelecektir. Bunun gayreti içinde Cumhurbaşkanımız ve ekibi var gücü ile çalışıyor. Dediğim gibi yapacağımız etkinlikleri ileri bir tarihe tehir ettik, inşallah ileriki zamanlarda dediğimiz 1 milyon üye, 1 milyon fidan etkinliğini yapacağız. Tabi AK Parti gücünü milletten alan bir parti olduğunu, 11 milyon üyesi ile beraber bunu bütün dünyaya gösteren bir sivil toplum kuruluşu. En çok üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu.

HEDEFİMİZ ÜYE SAYIMIZI 15 MİLYONA ÇIKARTMAK

Hedefimiz bu üye sayımızı 2023’e kadar 15 milyona çıkartmak. Bu yılki hedefimizi yakaladık, şu andaki hedefi geçti. Önümüzdeki sene 1, ondan sonraki sene bir bir yaparak inşallah 2023’de 15 milyon üyeye ulaşacağız. Bu da milletimizin partimize, Cumhurbaşkanımıza ne kadar destek verdiğini bütün dünyaya göstermek bakımından çok önemli onun için biz de Zonguldak’ta üye noktasında arkadaşlarımızla, ilçelerimizde var gücümüzle çalışıyoruz. Bir kez daha 3 Kasım 2002’de iktidara gelen partimizin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi