Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü yaptığı açıklama ve kongre sürecini değerlendirdi.

Pandemi nedeniyle ara verdikleri kongrelerine 29 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başlayacaklarını belirten Tosun, “Eylül ayı içerisinde 7. Olağan Kongrelerimizin ilçe kongrelerini bitirmiş olacağız. Kasım ayı sonunda il kongresini yaparak Olağan Büyük Kongreye hazır hale geleceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ülkemiz ve milletimiz için çok güzel bir şey olduğunu ifade eden Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

AK PARTİ İKTİDARININ MİLLİ ENERJİYE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖRDÜK

“Sayın Cumhurbaşkanımız müjdesini bütün milletimize verdi. Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı. Bu yıllar süren çalışmaların neticesinde alınan bir sonuç. Ülkemiz ve milletimiz için çok güzel bir şey. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Enerji Bakanımızda bu konuda açıklamalarda bulundu. Ak Parti iktidarı döneminde milli enerjiye ne kadar önem verildiğini ve bu konuda yapılan çalışmaların semeresini hep birlikte gördük. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki açıklaması da tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşti. Bu çalışmanın yapımında emeği geçen başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın destekleri olmasaydı milli enerji nehri bu hale gelmezdi. İnşallah oradan çıkacak doğalgaz ile beraber ülkemizin bahtı daha açık olacak ve daha iyi yerlere doğru gideceğiz. Bu çalışmaların neticesini de önümüzdeki yıllarda alacağız. Sayın bakanımızın dediği gibi dokuzuncu derin deniz sondajı denemesinde gazın bulunulması ve çıkan gazın kalitesinin çok yüksek olması hepimizi sevindirdi. Bu sonuç milletimize Cuma günü itibariyle bir umut vermiştir ve milletimiz sevinmiştir. O gün cumhurbaşkanımızın saat üçte yapacağı açıklama için bütün Türkiye televizyonlara kitlenmiş vaziyetteydi. Bu sonuç öncelikle ülkemize, milletimize ve Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Bizim bölgemize yakın bir yerde olduğu için büyük ihtimalle Filyos Limanını da bu işlerin yapılması, tedariki ve nakliyesi noktasında kullanacaklar. Bu da bölgemize bir hareket getirecektir diye düşünüyoruz.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPTIK TEŞKİLATLARIN NABZINI TUTTUK

7. Olağan Genel Kongre sürecimiz devam ediyordu ancak pandemi nedeniyle kongrelerimize ülke genelinde ara vermiştik. Pandemi öncesinde Alaplı ve Kozlu ilçe kongrelerimizi yapmıştık. Şimdi diğer ilçelerimizin kongrelerine 29 Ağustos 2020 tarihinde merkez ilçe kongremizle başlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ereğli ve Merkez ilçelerimizde temayüllerimizi yapmıştık adaylarımız belli. 29 Ağustosta Merkez ilçe kongremizi stadyumda saat 14.00’da yapacağız. Pandemi nedeniyle kalabalıkla değil kurallara uyarak bitek delegelerin katılacağı kongremizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Aynı şekilde 6 Eylül 2020 tarihinde Ereğli ilçemizin kongresini yapacağız. Bu hafta içerisinde İl Koordinatörü Kastamonu Milletvekilimiz Metin Çelik ve Karadeniz Bölgesinden sorumlu Yahya Çelik ile beraber Çarşamba günü Çaycuma’dan başlayarak Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerimizde aday olmayacaklarını açıklayan başkanlarımız ve adaylarımızla hem çalışma hem de temayül yoklaması yaptık. Teşkilatların nabzını tuttuk. Oy verenler oldu bire bir dinlediklerimiz oldu şimdi bunlar il koordinatörü tarafından dosya haline getiriliyor. Genel Merkezle görüşülerek buralardaki aday tespitlerini taptıktan sonra Ereğli ilçemizin peşine diğer üç ilçemizin kongresini yapacağız. Eylül ayı içerisinde 7. Olağan Kongrelerimizin ilçe kongrelerini bitirmiş olacağız. Kasım ayı sonunda il kongresini yaparak Olağan Büyük Kongreye hazır hale geleceğiz. 29 Ağustos 2020 tarihinde merkez ilçe kongremizi delegelerimizle güzel bir şekilde yapıp yeni ilçe başkanımızla Zonguldak’ta belediye başkanımız ve vekillerimizle beraber daha güzel işler yapmak için çalışacağız. Şimdiden kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.

GÖREVİ BIRAKAN ARKADAŞLARIMIZIN ÇOĞU BAŞKA YERLERDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımız 7. Olağan Kongrenin başlaması noktasında yeni yapılanmaların işaretini vermişti. Görevi bırakan arkadaşlarımızın birçoğu başka yerlerde değerlendiriliyor. Bazı arkadaşlarımız görevi kendileri bıraktılar çünkü uzun müddet yapanlar var. Bu bir nöbet değişimidir bunu böyle algılamak gerekiyor. Arkadaşımız ilçe başkanlığını bırakır başka bir yerde görev alır bunu böyle düşünmek lazım. Burada başka bir şey aramanın bir anlamı yok.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi