İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta Tarım ve Hayvancılık ile uğraşanların günahı ne?” diye sordu.

Erkmen açıklamasında, “Avrupa Birliği, aday ülkelere Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olarak (IPART), oluşturmuştur. 2009-2013 yılları arası ülkemizde 20 il, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde ise 22 İl olmak üzere toplam 42 İl bu projelerden yararlanmıştır. Maalesef bu 42 İl içinde Zonguldak yer almamıştır” diyerek şunları  söyledi:

“Gerek Çaycuma Ziraat Odasını ziyaretimizde Başkan Rıza Çapkın, Alaplı Ziraat Odası ziyaretimizde Başkan Şeref Türkoğlu, gerekse Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretimizde Başkan Metin Demir, bu proje kapsamında olmamanın Zonguldak’ ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler açısından büyük bir eksiklik oluşturduğunu, sahada konuştuğumuz üreticilerde rekabet açısından bu durumun kendileri açısından haksızlık oluşturduğunu ifade etmişlerdir. Süt, et, yumurta, meyve, sebze ve su ürünlerini işleme ve pazarlama yatırımlarında verilecek hibe desteği %60 gibi önemli bir tutardır. Başka bir ilin üreticisi maddi olarak bu destekten yararlanırken, Zonguldaklı üretici bundan mağdur kalmakla ya cebinden ya da kredi çekip borçlanarak üretimlerini sürdürmektedir. Zonguldak gibi sektör çeşitlemesine gidilmesi gereken bir ilde desteklenmesi gereken sektörlerden biride tarım ve hayvancılıktır. Bu açıdan Milletvekillerimize ve Hükümetimize çağrı yapıyor, bugünlerde belirlenecek (İPART-3) proje kapsamındaki illere Zonguldak İlinin de alınmasını talep ediyoruz. Zonguldak’ ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan, üretim yapan hemşerilerinizin bu sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Çünkü lafla Zonguldak’ ı sevmek olmuyor. Somut olarak Zonguldak lehine alınacak kararlarda etkin olup Zonguldaklı üreticilerin menfaatlerini koruyarak, Zonguldak’ımızın hakkını alalım diyoruz.

Umarız ve dileriz (IPART-3) proje kapsamında Zonguldak olur, zaten perişan olan tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın bir nebze olsun yüzü güler” (Haber Merkezi)

               

Editör: Haber Merkezi