Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Murat Kotra, ‘’Tarihe iz bırakmış milliyetçi kahramanları minnetle anıyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere hayatlarını kaybeden tüm dava insanlarımıza ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

MHP MYK Üyesi Kotra, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

‘’77 yıl önce Türklüğü gönüllerinde bayraklaştıran dava insanları, adamlığın ve adanmışlığın yanı sıra ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdi. Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın, milliyetçiliğe karşı başlatılan linç kampanyasına cesurca direnişe geçmesi, 3 Mayıs 1944 olaylarının fitilini tutuşturmuştur. Milliyetçi gençlerin haksızlığı kabullenmeyen, zulme eğilmeyen, güce boyun eğmeyen soylu tavırları, gıpta edilecek ve asla unutulmayacak bir mücadele onurunu belgelemiştir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçi, Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast eden odaklara tarihi duruş göstermişler, unutulmayacak dersler vermişlerdir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerine reva görülen eza ve cefa, işkence dolu bir dönemin miladıdır.

Tabutlukların Türk milliyetçilerine mezar yapılmaya çalışıldığı bir uyanış ve uyarı günü olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, tarihe iz bırakmış milliyetçi kahramanları minnetle anıyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere hayatlarını kaybeden tüm dava insanlarımıza ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.’’ (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi