Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları, Dünya Su Gününde su kaynaklarının önemine ve giderek azalıyor olmasına dikkat çekti.

Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Hanife Aydın, suyun tüm canlıların yaşaması için vazgeçilmez olduğunu belirterek “gereksiz su kullanımından kaçınalım” çağrısı yaptı.

Suyu tasarruflu kullanmak gerektiğini belirten Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Hanife Aydın, parti binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

SU KAYNAKLARIMIZ KURUYOR

“Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarımız kuruyor, kirleniyor ve maalesef tükeniyor. Buna bağlı olarak, kirli suyun sebep olduğu hastalıklar sebebiyle her gün, 4800 çocuk hayatını kaybetmekte, 900 milyon insan suya ulaşamamakta, 2,5 milyar insan ise hijyenik özelliklere sahip su kullanamamaktadır. Artan nüfusun su ihtiyacını, yeterli ve güvenli bir biçimde karşılamak, bugün en önemli sorunlardan biri olarak önümüzde durmaktadır. Ülkemiz, yarı kurak iklim kuşağında bulunmaktadır ve su sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. 2040 yılında nüfusun 100 milyon olması öngörüsüne göre kişi başı su tüketimi 1400 metreküpten -1100 metreküpe inecek ve biz de “su stresi yaşayan ülkeler” arasına gireceğiz. Su, sadece kendi varlığı ile değil, gıda ve sanayi başta olmak üzere tüm üretim alanlarında, en önemli unsur olması sebebiyle, bilinenden daha büyük etkiye sahiptir.

BİR DAMLA SU!

Su kaynaklarının her alanda verimli kullanılması ve su tasarrufunun yapılması özellikle de bunun bir alışkanlık haline dönüşmesi, güvenli bir gelecek için atabileceğimiz çok önemli bir adımdır. Sadece diş fırçalarken gereksiz akan suyun kapatılması ile 12 litre su tasarruf edildiğini, yine elimizi yıkarken suyun gereksiz akmasını önlemenin bize yılda 48 ton suyu kazandıracağını bilmeliyiz. Her birimiz, kolay ve basit olan “su tasarrufu tedbirleri” ile geleceğimiz adına çok büyük ve önemli adımlar atabiliriz. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, suyumuzu verimli kullanmak ve israf etmemek için bireysel ve kurumsal bir duyarlılık ile hareket edilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, yaklaşık 3 ay önce başlattığımız “Bir Damla Tasarruf” projesi ile su kaynaklarımızın önemine ve giderek azalıyor olmasına dikkat çekmek istedik. “Bir Damla Tasarruf” çalışmamız süresince, ülkemizin her bir köşesinden bizimle birlikte olan kardeşlerimizin gösterdiği hassasiyet, gelen faturalarla kendini gösterdi. Tasarruf noktasında gayret gösteren tüm duyarlı kardeşlerimize canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.” Haber: Şaban YILMAZ                                                      

Editör: Haber Merkezi