Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı eleştirerek “Söylemleriniz, icraat ve becerilerinizle uyuşmamaktadır” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a, “Duraklayan, aksayan, geciken projelerinizi yeni kitabınıza ilave etmeyi ihmal etmeyiniz” diyen CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

35 AYLIK HİZMET SÜRESİNİN TOPLAM 6 AYINDA VATANDAŞI TOPLU TAŞIMA HİZMETİ İLE BULUŞTURAMADI!

Sayın Ömer Selim Alan, Belediye Başkanı seçildiği tarih olan 31 Mart 2019’dan bu yana üçüncü yılını önümüzdeki ay tamamlıyor. Zonguldak kamuoyunda sürekli olarak çizmeye çalıştığı, çalışkan, tuttuğunu kopartan, Ankara’da Bakanlıklar ile üst düzeyde ortak projeler geliştiren ve kentin makûs talihini değiştiren bir siyasi kimlik profili çizmeye çalışsa da, maalesef bir türlü gerçekleştiremedi. Sayın Alan’ın; “Artık Zonguldak’ta hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” şeklindeki parlatıcı(!)seçim vaatleri, bir türlü bitirilemeyen, bir türlü başlanamayan projelere, ikide bir sekteye uğrayan ve halkımızın mağdur edildiği toplu taşımacılık hizmetinde ki sürekli aksamalarda sonunda müteahhit şanssızlığına everilmiştir. Şu ana kadar 35 aylık hizmet süresinin toplam 6 ayında, vatandaşı toplu taşıma hizmeti ile buluşturamayan Sayın Başkan tüm projelerde olduğu gibi “Biraz daha sabır” telkinini adeta kutsal bir metafora dönüştürmüştür.

HALKIMIZI HİZMETLE BULUŞTURUN

Sayın Alan’ın iki yıllık faaliyetlerini anlattığı, büyük bir özenle hazırlattığı kitapçığın özel halk otobüsleri bölümünde işaret ettiği “Halkımızın menfaati bizim için esastır düşüncesi ile vatandaşlarımızın yıllardan beri hasretini çektiği kaliteli ve sağlıklı toplu taşıma hizmetini, 22 özel halk otobüsünü değerli vatandaşlarımızla buluşturarak sağladık” ifadeleri ne yazık ki kağıt üstünde kalmıştır. Söylemleriniz, icraat ve becerilerinizle uyuşmamaktadır. Kamusal bir hizmet olan toplu taşımacılık belediyelerin en asli görevlerinin başında gelmektedir. Ekonomik, ucuz, güvenli bütün yerleşim yerlerine ulaşılabilir, çağdaş, bütün halk katmanlarının yararlanabileceği nitelikteki ‘toplu taşımacılık’ bir an önce Zonguldaklıların hizmetine sunulmalıdır. Halkımız, piyasa koşullarının acımasız, tek taraflı zam koşullarına terkedilmeden mutlaka özenle korunmalıdır. Sayın Alan, hizmet süresinin tam tamına altıda birinde, toplu taşımacılık hizmetinde halkımıza yaşattığınız bu mahrumiyeti hiç olmazsa kalan son iki yılınızda gerçekleştirebilin, halkımızı hizmetle buluşturun. Ve unutmadan; İki yılda neler yaptık? kitabınızı bir kez daha gözden geçirip duraklayan, aksayan, geciken projelerinizi yeni kitabınıza ilave etmeyi ihmal etmeyiniz!” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi