Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak eski il başkanı Metin Soydaş yaptığı açıklamada, “Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık’ın Ereğli’nin il olması, olmadı Düzce iline bağlansın demesinin amacı bize göre bellidir” dedi.

Soydaş açıklamasında, “Amacı başkan bir siyasi partiye geçmek ve başka bir siyasi partiden milletvekilliği teklifi almasıdır. Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta ise sıkıntı ve felaket vardır” diyerek şunları söyledi: “Ne yazık ki kendi partisinin Milletvekillerinin yaptığı açıklama ise ironi yaptı diyerek konuyu geçiştirmeleridir.

CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın yaptığı açıklama ise Halil Posbıyık'a destek verir nitelikte olduğunu kamuoyu da görmektedir. 2023 de yapılacak seçimlerde Zonguldak ilimizin büyükşehir olmasının hazırlıkları yapılırken Sayın Halil Posbıyık'ın yaptığı açıklamalar Zonguldak ilimize zarar vermektedir ve toplumda ayrıştırıcılık tohumları ekmektedir. Zonguldak ve ilçelerinde halkımızda Halil Posbıyık'ın açıklamalarına şiddetle karşıdır.

Halkımızda Zonguldak ilimizin büyükşehir ili olmasını beklerken, böyle açıklamaların Zonguldak ilimize yara verdiğinin farkında değil midir. Böyle ayrıştırıcı bir konunun kapatılması, bir daha gündeme dahil getirilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde toplumda kutuplaşma ve tamiri mümkün olmayacak yaralar açacaktır, buna sebep olanların vebali büyük olur” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi