DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş yaptığı açıklamada, “TÜİK tarafından düşük seviyelerde açıklansa da ülkemizde işsizlik, kronik bir sorun hale gelmiş durumdadır. Yakın tarihimizdeki en ciddi krizlerden biri olan mevcut ekonomik kriz, vatandaşlarımızı insani gereksinimlerini karşılayamayacak hale getirdiğini ve onları tükenmişlik duygusuna ittiğini üzülerek görmekteyiz” dedi.

Keleş açıklamasında, “Gelecek kaygısının, işsizliğin, liyakatin yerini adam kayırmacılığın olduğu bozuk sistemde, gençlerimiz de vatandaşlarımız da yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir” diyerek şunları söyledi:

“Sadece geçtiğimiz haftalarda Zonguldak’ta onlarca insan intihara veya intihar teşebbüsüne kalkışmıştır. Gençlerimiz ümitsiz, hayal kuramaz duruma gelmiştir. Pandemi döneminde binlerce vatandaşımız işsiz kalırken, küçük esnaf iflas ederken, sermaye kârlarında ise artış devam etmektedir.

Geleceğimizin ümidi, yarınlarımızın mimarı olarak gördüğümüz gençlerimiz gözümüzün önünde kayıp gidiyor. Sorunun, yönetim sorunu olduğu açıktır. Sorunun, zihniyette ve sistemde olduğu bellidir.

Açıklandığı gibi, ''Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı'' cümlesi gerçek olsa, keşke bu söylemler sadece sloganlarda ve siyasi söylemlerde kalmasa, gençlerimiz gözümüzün önünden kayıp gitmese.

Sayın Valimize,Sayın Kaymakamlarımıza, Bu şehrin seçilmişleri Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize ve özelliklede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze sesleniyorum.

ARTAN İNTİHAR VAKALARI İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Her mahallemizde değerli muhtarlarımız, imamlarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz var. İlçelerimizde vakıflarımız, derneklerimiz, STK'larımız, kaymakamlıklarımıza bağlı sosyal yardımlaşma kurumlarımız var. Bakanlığa bağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz var. Bu kurumları artan intihar ve intihar teşebbüsleriyle ilgili acil harekete geçiriniz. Bir veritabanı oluşturunuz. Bir veritabanınız varsa güncelleyiniz ve üzerinde çalışınız.

Bilmelisiniz ki bu konuyla alakalı bir şey yapılmazsa pandemi nedeniyle psikolojisi zaten bozuk olan insanlarımız arasında maalesef intihar vakaları gün geçtikçe daha çok artacaktır. Mevzu vatandaşımızın canıysa siyasetin hiçbir önemi yoktur bizim için. Ne yapılması gerekiyorsa, katkı verebileceğimiz her konuda bizler hazırız.  Sorumluluk duygusu olan ve bu şehri yöneten herkes de üzerine düşeni yapmalıdır”

Öte yandan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü vesilesiyle İl Başkanı Fatih Keleş ve yönetim kurulu üyeleri ile  birlikte polis noktalarını ziyaret ederek, tatlı ikramında bulunarak, görevli polis memurlarının  10 Nisan polis haftası ve kuruluş yıl dönümünü kutladılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi